Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Menemen'e Üniversite Müjdesi

Menemen Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının açılış töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti

Menemen Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının açılış töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Menemen Ticaret Odası açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Lütfullah Sami Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yarenoğlu, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, BESKVA Başkanı Hakkı Keleşoğlu, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçede faaliyet gösteren bankaların yöneticileri katıldı.

BAŞKAN TAHİR, HİSARCIKLIOĞLU'NDAN ÜNİVERSİTE İSTEDİ

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "İlçemiz de bugün anlamlı, onurlu ve önemli bir günü hep birlikte yaşıyoruz.

Ne mutlu bizleri bu günlere yaşatanlara. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu bina ticaretten gelme bir bina. Burada Güzin Kundura'nın adını anmadan geçemeyeceğim. Menemen ilçemizin adını en iyi şekilde duyurdular" dedi.

Konuşmasının sonuna doğru Hisarcıklıoğlu'na seslenen Şahin, "TOBB bünyesinde bulunan bir üniversite var. Menemenli hemşerilerim adına TOBB Üniversitesi'nin bir fakültesini ya da bir yüksek okulunu istersem fazla bir şey istemiş sayılmayız herhalde" dedi.

KAYMAKAM SUBAŞI, " BÜYÜK ESERLER KAZANDIRMAK İÇİN KARINCA GİBİ ÇALIŞMAK GEREKİR"

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye çağrılan Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, "Sayın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmalarında sürekli olarak bünyesindeki meslek kuruluşlarına bölgelerinde öncü rol oynayarak işsizlik sorununu çözmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Ben de Menemen'de Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olarak şunu belirtmek istiyorum.

Sizler güçlü oldukça biz de güçleniyoruz. Sizlerin önünü açtıkça toplum güçleniyor. Sizler güçlendikçe vergilerinizle devlette güçleniyor. Yarattığınız istihdamla refah payı artıyor. Böylece devletimiz sizler sayesinde hem fakirini doyuruyor hem de zenginini koruyor. Bu sebeplerden dolayı Ticaret Odamızın ve diğer esnaf odalarımızın girişimlerine sonuna kadar destek olmalıyız.

Bizler şuna inanıyoruz ki, 'Eğer bir insan bırakmazsa bir eser yıllar sonra yerinde yeller eser. ' Bunun için büyük eseler kazandırmak karıncalar gibi sürekli çalışmaya bağlıdır. Bu güzel binayı bizlere kazandıran ve buna katkıda bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU, "ALLAH BİZE ÖYLE BİR MÜTEŞEBBİSLİK RUHU VERMİŞ Kİ BAŞARAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK"

Son olarak da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kürsüye geldi. Hisarcıklıoğlu; 'İnsanın en hayırlısı insana faydası olandır' diye bir söz vardır. 2009 yılında tadilatı devam ederken ziyaret etmiştik. Bugün açılışını gerçekleştirmek üzere buraya geldik. İnsanın en hayırlı yapacağı iş, insana faydalı olan iştir.

Oda başkanlarımız tamamen toplum yararına ve hiçbir ücret almadan bu çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bizde petrol yok, doğalgaz yok ama Allah bize öyle bir müteşebbislik ruhu vermiş ki başarmayacağımız bir iş yoktur.

Başkanımız benden üniversitenin bir fakültesini ya da yüksek okulunu istiyor. Elini taşın altına soksun versin arsayı, yapsın binayı, donatsın içini. Eğitimini de vermesi benden. Haydi bakalım hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ticaret Odası Başkanı Güral, günün anısına Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte TOBB Başkanı'na teşekkür plaketi verilirken ve birde üzerinde Osmanlı Tuğrası taşıyan bir tablo da hediye edildi. Hediye takdimlerinden sonra kurdele kesildi ve yeni bina gezildi. - İzmir / Menemen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title