Haberler

Taşımalı Eğitim Toplantısı Gül Başkanlığında Yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, 10 bin çocuğa kahvaltı verdiklerini belirterek, beslenme yetersizliği çeken çocuklar için gıda takviyesinin zorunluluk olduğunu kaydetti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, 10 bin çocuğa kahvaltı verdiklerini belirterek, beslenme yetersizliği çeken çocuklar için gıda takviyesinin zorunluluk olduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Gül, taşımalı eğitim kapsamında, öğrencilere yemek veren firmaların temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıya, Gül'ün yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu ve taşımalı eğitimden sorumlu idareciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gül, geçen hafta servis odalarının temsilcileri ile yaptıkları toplantının ardından bugün de yemek firmalarının temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi. Amaçlarının, sorunları görüşmek ve çözüm bulmak olduğunu ifade eden Gül, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimi adına çok önemli bir iş yapıyorsunuz. 10 bin çocuğumuza kahvaltı veriyoruz. Beslenme yetersizliği çeken çocuklar için gıda takviyesi zorunluluktur" dedi.

Gül, taşımalı eğitim yemek ihalelerinde şartnamenin ayrıntılı bir şekilde hazırlanması ve yemekten kullanılan ürünün içeriğine kadar birçok unsurun şartnamede yer alması gerektiğine de işaret etti.

Şube Müdürü Anteplioğlu ise taşımalı eğitim uygulaması içerisinde en önemli unsurun yemek olduğunu dile getirerek, özellikle Mersin gibi sıcak iklime sahip bir şehirde yemeğin okula zamanında ve bozulmadan götürülmesinin önem arz ettiğinin altını çizdi. Yemekle ilgili şartnamelerin hazırlanmasında uzmanlardan yardım alınması gerektiğine vurgu yapan Anteplioğlu, "Diğer bir konu ise denetimlerin komisyon tarafından düzenli olarak yapılmasıdır. Firmalar da yemekleri kendi çocukları yemek yiyor gibi hazırlamalıdır" diye konuştu.

Anteplioğlu, ödeneklerin zamanında firmaların hesaplarına yatırıldığını da aktararak, şunları söyledi: "Kendi üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Şartnamede hazırlanan yemek listelerini firmalar mutlaka takip etmelidir. Listeler hazırlanırken yemeğin zayi olmaması için öğrencilerin seveceği yemekler de göz önünde tutulmalıdır."

Konuşmaların ardından taşımalı eğitim yönetmeliği ve karşılaşılan aksaklıklar görüşüldü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Gül Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title