Haberler

Sürgü Beldesindeki Gerginliğe Adana'dan Tepki

Adana'da bir araya gelen Alevi bileşenleri, Malatya'nın Sürgü beldesindeki Alevi bir aile ile Ramazan davulcusu arasında yaşanan tartışma sonrasında çıkan olayları protesto etti.

Adana'da bir araya gelen Alevi bileşenleri, Malatya'nın Sürgü beldesindeki Alevi bir aile ile Ramazan davulcusu arasında yaşanan tartışma sonrasında çıkan olayları protesto etti.

İnönü Parkı'nda toplanan Alevi bileşenleri, Malatya'nın Sürgü beldesinde Alevi bir ailenin Ramazan davulcusuna 'Burada çalma' demesinin ardından, teravih namazından çıkan vatandaşların söz konusu ailenin evine saldırmasına tepki gösterdi.

Grup adına bir açıklama yapan Adana Alevi Bileşenleri Bölge Sorumlusu Mikdat Öztürk, "Alevi bir ailenin önünde ısrarla ve tacize varan bir biçimde davul çalan ramazan davulcusu ile aile arasında yaşanan tartışma sonrasında, teravih namazından çıkan 500-600 kişilik bir grup, 'Alevilere ölüm' sloganı atarak yürüyüş yapmış ve olay Alevilik düşmanı bir gösteriye dönüşmüştür" dedi.

Yargıtay'ın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında verdiği durdurma kararının bu tür olaylara davetiye çıkardığını ifade eden Öztürk, "Sürgü'de yaşanan katliam girişimi, devlet yetkililerinin ve hükümetin verdiği dolaylı ve direkt talimatların bir sonucudur. Biz Alevi-Bektaşi kurumları ve demokrasi güçleri olarak diyoruz ki; saldırıya uğrayan aileler Sürgü'den hiç bir yere gitmeyecekler. Canlarımıza her anlamda ve her ortamda sahip çıkacağız" diye konuştu.

Protesto eylemine, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği, Yüreğir Cem Yaptırma Derneği ve Şakirpaşa Cem Yaptırma Derneği üyeleri katıldı.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title