Haberler

Sumak Geçim Kaynağı Oldu

Balıkesir'in Havran İlçesi'ne Bağlı Kocaseyit Köyünden Kazdağları'na Gelerek Sumak Toplayan Vatandaşlar Bundan Ekmek Parası Kazanıyor.

Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı Kocaseyit köyünden Kazdağları'na gelerek sumak toplayan vatandaşlar bundan ekmek parası kazanıyor.

25 yıldır bu işi yaptıklarını belirten Hüseyin Almaz ve Alaattin Çevik, kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için kullanılan sumağın Kazdağları ile sahil bölgelerinde yol kenarlarında yetiştiğini belirerek, "Topladığımız bu sumakları önce kurutup, sonra da sopalarla dövüp yaprak ve tohumlarını satışa hazır hale getiriyoruz. Bunları da tüccarlara kilosunu 50 kuruştan satıyoruz" dediler.

Küçükkuyu-Ayvacık karayolunu kenarındaki sumak bitkilerinin dallarını kesip kamyonetlerine yükleyen iki arkadaş, bir sezonda 2 ton civarında sumak topladıklarını ifade etti. Sumağın yanında kekik ve hoşafla gibi bitkileri de topladıklarını söyleyen Hüseyin Almaz ve Alaattin Çevik, "Bazen hiç bulamadan evlerimize döndüğümüz de oluyor" dediler.

(BE-AÖ-MŞ)

03.08.2007 14:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title