Haberler

Strasbourg Heyeti Kayseri'de

Fransa'nın Strasbourg Kenti Belediye Başkanı Roland Ries, İşbirliği Kuracakları Şehirlerde Tarihi Dokuya Sahip Çıkılarak Korunması, Dinamik ve Gelişen Ekonomiye Sahip Olunması ve Ulaşım İmkanlarının Gelişmiş Olması Gibi Özellikler Aradıklarını Belirterek, 'Kayseri Hem 6 Bin Yıllık Köklü Bir Geçmişe Sahip Olması, Hem de Ekonomik Potansiyeli ile Bu Beklentilerimizi Karşılıyor' Dedi

Fransa'nın Strasbourg kenti Belediye Başkanı Roland Ries, işbirliği kuracakları şehirlerde tarihi dokuya sahip çıkılarak korunması, dinamik ve gelişen ekonomiye sahip olunması ve ulaşım imkanlarının gelişmiş olması gibi özellikler aradıklarını belirterek, 'Kayseri hem 6 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olması, hem de ekonomik potansiyeli ile bu beklentilerimizi karşılıyor' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediyelerinin davetlisi olarak kentte bulunan Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ries, başkanlık brifig salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kayseri ile çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Ries, burada bulunmasının Strasbourg'da uygulayabileceği çeşitli fikirler edinmesine neden olduğunu kaydetti.

Ries, Strasbourg'ta da çok sayıda Türk yaşadığını belirterekk, şunları anlattı:

'Türkiye'den bir kent ile kardeş şehir olmayı istiyorduk. Strasbourg olarak işbirliği kuracağımız şehirlerde tarihi dokuya sahip çıkılarak korunması, dinamik ve gelişen ekonomiye sahip olunması ve bunun yanında ulaşım imkanlarının gelişmiş olması gibi özellikler arıyoruz. Kayseri hem 6 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olması, hem de ekonomik potansiyeli ile bu beklentilerimizi karşılıyor. Burada bir işbirliği anlaşması imzalayacağız, ancak Başkan Mehmet Özhaseki'yi de Strasbourg'da görmek istiyoruz.'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuk başkan ve beraberindekileri Kayseri'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Strasboug ile çeşitli alanlarda işbirliği yapmaktan memnun olacaklarını kaydetti.

Kendisinin aynı zamandan Tarihi Kentler Birliği Başkanı olduğunu ve tarihi eserlere özel ilgi duyduğunu dile getiren Özhaseki, 'Sayın Ries'in de bu konudaki hassasiyeti beni ayrıca mutlu etti. Sayın Ries'in hangi şehirle ortaklık kuracağını yerinde görmesini istedik ve bu amaçla kendisini davet ettik. Ayrıca kendilerinin belirttikleri ulaşım konusu bizim için de önemli. Birkaç yıldır raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da kendileriyle görüş alışverişi içinde olacağız' diye konuştu.

Başkan Özhaseki, Başkan Ries'e Türk motifleriyle süslü el işleme cam ibrik, heyetteki kadın konuklara ise fular hediye etti.

Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries de Başkan Özhaseki'ye kendi bölgelerine has, çeşitli işlemelerde kullanılan özel bir taş ile Avrupa Konseyi'nin 60. yılı anısına hazırlanan karikatürü hediye etti.

Başkan Ries ve beraberindekiler, daha sonra Kadir Has Kent Müzesi, Spor Salonu ve Kongre Merkezi ile Şehir Stadı'na gezdiler.

Kadir Has Stadı hakkında görevlilerden çeşitli bilgiler alan Başkan Ries, 'Mimari ve estetik olarak çok güzel bir stat. 33 bin kişilik bu stattan çok etkilendim. Bizim de böyle bir stada ihtiyacımız var, ancak bunun için 160 milyon dolarlık bir yatırım gerekiyor' dedi.

Başkan Ries'e burada gezi anısına Kayserispor kaşkolu hediye edildi.

(ORC-ÜNS) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title