Haberler

Sonsuz Şükran Köyü'ne 'Yüreğiyle yürüyenler' kadın heykeli

Güncelleme:

- Sonsuz Şükran Köyü'ne 'Yüreğiyle yürüyenler' kadın heykeliKONYA - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde heykeltıraşlar tarafından yapılan "Yüreğiyle yürüyenler' kadın heykelinin açılışı yapıldı.

- Sonsuz Şükran Köyü'ne 'Yüreğiyle yürüyenler' kadın heykeli

KONYA - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde heykeltıraşlar tarafından yapılan "Yüreğiyle yürüyenler' kadın heykelinin açılışı yapıldı.

Heykeltıraş Meral Aran Kaysı, düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, çalışmayı heykeltıraş arkadaşı Emrah Ateşli ile birlikte müşterek olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Bir süre önce düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali kapsamında gerçekleştirilen heykel sempozyumu nedeniyle geldiğimiz Sonsuz Şükran Köyü'nde başladıkları çalışmaları bitirdiklerini ifade eden Kaysı, "Bu yılki sempozyumun konusu Anadolu kadını idi. 8 heykeltıraş çalıştık burada. Kuzey Kıbrıs ve İtalya'dan gelen arkadaşlarımız oldu. İnşallah seneye daha kapsamlı bir sempozyum yapmayı düşünüyoruz"dedi.

Açılışını yapıyor oldukları heykelin cefakar ve fedakar Anadolu kadınını sembolize ettiğini vurgulayan Kaysı, "Bu seneki çalıştığımız, bugün açılışını yapacağımız heykel ise hepimizin dünyaya gelmesinde temel taşı olan kadınlarımıza bir parça olsun, onlara olan vefa duygumuzu belki biraz dile getirmek için böyle bir çalışma yaptık. Adına şiirler yazılan, şarkılar, türküler yakılan, edebiyatta romanlar yazılan kadınlarımızın bir de böyle heykelde görünmesi için kendi alanımızda bir şeyler yapmaya çalıştık. Sanat ve kadın diye düşünürsek eğer; kadınların sanata büyük katkısı vardır; bugün edebiyatta, sinemada kadın üzerine yazılan şiirlerde bizim de heykelde olsun tuzumuz dedik ve böyle bir çalışma yaptık umarım beğenirsiniz. 'Yüreğiyle yürüyenler' heykelimizin ismi. Bir gözünü kapalı yapmamızın sebebi, Anadolu kadını her şeyi görür ama görmezden gelir, duyar ama duymazdan gelir. Onun için böyle sembolize ettik biz. O da Mehmet hocamın bize önerisiyle böyle çalıştık. Gözü kapalı olursa, bir esprisi olsun, dikkat çeksin, akıllarda kalsın diye" şeklinde konuştu.

Sonsuz Şükran Köyü'nün Kurucusu Mehmet Taşdiken ise, sanatçılara ait köyde sürekli olarak kültürel ve sanatsal etkinlikler yaptıklarına dikkati çekerek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Bu yıl 10'uncusunu düzenledikleri festival kapsamında gerçekleşen heykel sempozyumunda çalışmaları tamamlanan eserleri tek tek köyde yerlerine yerleştirmeye başladıklarını anlatan Taşdiken, "Son eseri de burada yerine koyduk. İnşallah sizlerin teşrifleriyle açılışını yapacağız. Bu sempozyumun başlığı Anadolu kadını idi. Anadolu kadını nedir, sanatsal olarak tabi bunun yorumlanmasını yapıyor arkadaşlarımız. Çalışmalarında bir çeşit yorum yapıyorlar. Anadolu kadınıyla ilgili başka eserlerimiz de var. Onlar yerlerine yerleştirildi" dedi.

Konuşmaların ardından Sonsuz Şükran Köyü girişine yerleştirilen yapımı tamamlanan 'Yüreğiyle yürüyenler" kadın heykelinin üzerindeki örtü kaldırılarak açılışı gerçekleştirildi. Programa, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, heykeltıraşlar, köyde kalan sanatçılar, mahalle sakinleri ve bisikletseverler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İtalya Konya Hüyük Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title