Haberler

Siverekliler, Dayanışma Gecesinde Bir Araya Geldi

Diyarbakır Siverekliler Derneği'nce dayanışma gecesi düzenlendi.

Diyarbakır Siverekliler Derneği'nce dayanışma gecesi düzenlendi.

Dernek Başkanı Burhan Erol, Kaplan City Düğün ve Kongre Salonu'nda düzenlenen ve AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun da katıldığı gecede yaptığı konuşmada, Siverek'in adını duyurmak, yaşatmak, bir araya gelerek sevinçleri ve acıları paylaşmak, kültürleri genç kuşaklara aktarmak için geceyi düzenlediklerini belirterek, "1926 yılına kadar vilayet olan Siverek'in o tarihten bu yana il hakkı gasp edilmiştir. Buna rağmen büyüklerimiz gittikleri her yerde kendisini sevdirmiş, saydırmış ve Siverek ismini iftihar edilecek seviyeye çıkarmıştır. Siverek binlerce akademisyen, sanatçı, yazar, şair, bürokrat ve sanayici yetiştirmiştir" dedi.

Şair Sinan Karakaş'ın Siverek'in il olma hakkı ile ilgili yazdığı

"Kazanılmış Hakkımız" şiirini okuyan Dernek Başkanı Erol, şiiri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmak üzere AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'na verdi. Milletvekili Ensarioğlu da şiiri Başbakan Erdoğan ile tüm bakanlara ulaştıracağını söyledi.

Dr. Selçuk Mızraklı ise dernek bünyesinde veya dayanışma gecesi sayesinde yardıma muhtaç üniversite öğrencilerine burs verilmesi yönünde çalışma yürütülmesini isteyerek, "40-50 yıl önce Siverek Eğitim ve Kültür Derneği'nce o dönem üniversitede okuyan öğrencilere burs sağlandığını biliyoruz. Bugün aynı şeyi hep birlikte yapabiliriz. Bunun için el ele vererek, ihtiyaç sahibi gençlerimize imkan sağlayabiliriz" diye konuştu.

Geceye Milletvekili Ensarioğlu'nun yanı sıra Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, HAK-PAR eski Genel Başkanı Sertaç Bucak, Doç. Mustafa Kemal Çelen, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Bayram ile çok sayıda davetli de katıldı.

Siverekliler daha sonra sahne alan Urfa sıra gecesi ekibi "Çekirge Saz Grubunun" seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title