Haberler

Sivas'tan Kısa Kısa

Ulaş Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, 120 aileye okul öncesi eğitimin önemini anlattığı mektupları gönderdi.

Ulaş Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, 120 aileye okul öncesi eğitimin önemini anlattığı mektupları gönderdi.

Aslan, ilçe merkezi, Karacalar ve Baharözü köylerinde 4 ve 5 yaşlarında çocukları bulunan ailelere okul öncesi eğitimin önemini anlattığı mektuplar yazdı ve bunları adreslere postaladı.

Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-6 yaşların çocuğun gelişiminde kritik bir dönem olduğunu belirterek, "Zeka gelişiminin yüzde 70'i bu süre içerisinde tamamlanır. Çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bu dönem, uygun fiziksel koşullar ve sosyal çevreyle pekiştirildiğinde sonraki yıllar için üstün başarı kaçınılmaz olacaktır" diye konuştu.

Aslan, mektuplarında okul öncesi eğitimin çocuklarda zeka gelişimine katkı sunduğunu dile getirerek, kültürel değerleri, kendine güveni, doğru konuşmayı, sevgi, saygı, paylaşma ve sorumluluk duygusunu öğrettiğini kaydetti.

Aslan, okul öncesinde kayıtların 30 Haziran'da tamamlanacağına dikkati çekerek, velileri okullara beklediklerini sözlerine ekledi.

Şarkışla'da kaçak yapılan iş yeri yıkıldı

Şarkışla ilçesinde kaçak yapılan bir iş yeri, belediye ekiplerince yıkıldı.

Pınarönü Mahallesi Karabulut Sokak'ta bulunan ve imar mevzuatına aykırı olduğu belirtilen tek katlı iş yeri yıkıldı.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılında izin verilmemesine rağmen yapımı devam eden iş yerinin yıkılması için kendisinden önceki dönemlerde Belediye Encümeni tarafından karar alındığını söyledi.

Oğuz, bu kararı uyguladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Turgay Oğuz Baharözü Şarkışla Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title