Haberler

Sinop'ta Taksiciler Havaalanında Yolcu Alamadıkları İçin Sıkıntı Yaşıyor

Güncelleme:

Sinop'ta taksiciler, havaalanında servis taşımacılığının başlamasıyla birlikte yolcu alamadıklarını belirterek sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

MUSTAFA USTA

(SİNOP) - Sinop'ta taksici esnafı, havaalanında yeniden başlayan servis taşımacılığı nedeniyle yolcu alamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Erdal Yılmaz, "En azından biz orada kendi müşterilerimizi alalım veya taksici esnafı eskisi gibi orada sıraya girip gelen müşterisini alsın. Bizim oradaki servise bir zararımız yok" dedi. Yusuf Yılmazer ise "Biz burada 2000'li yıllarda yaşıyoruz. Hala taksiyle müşteri alamıyoruz. İnsanlar mağdur oluyor" diye konuştu.

Sinoplu taksiciler, servis taşımacılığının yeniden başlatılmasının ardından Sinop Havaalanı'na yolcu bırakabildiklerini ancak yolcu alamadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

"BİZ BURADA HİZMET SEKTÖRÜ VERİYORUZ VE VATANDAŞA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Taksici Erdal Yılmaz, şöyle konuştu:

"Havaalanındaki sıkıntılarımız oradan bizim yolcu alamamamız. Yolcuyu oraya bırakabiliyoruz fakat, alamıyoruz. Orada sanırım şu an servis var. Servis var diye bizi almıyorlar ama kendi özel müşterilerimiz için biz oraya gidiyoruz. Müşteri, İstanbul'dan gelirken bizden randevu alıyor. Saat kaçta ineceğini söylüyor ve bizde kendisini alması için rica ediyor. Biz de almaya gidiyoruz ama oradaki memur arkadaşlar 'Siz buradan müşteri alamazsınız, yasak' diyorlar. Bizim oraya gidiş ve gelişimiz nereden bakarsanız 50-70 lira civarında gider yakıtımız oluyor. Biz oraya gittiğimiz zaman müşteri alamıyoruz ve boş dönmüş oluyoruz. Hem bu ülke ekonomisine zarar, hem de bizim açımızdan zarar. Hem buradaki ve hem oradaki iş kaybından oluyoruz. Oradaki taksilerin ihalesi bitti. Ondan sonra taksiler ihaleye girmediler. Taksilere çok yüksek fiyat çekmişler. Onlar da o paraları biz kazanamıyoruz diye ihaleden feshedilince sözleşmeleri dolunca bıraktılar orayı. Şu an da orada hiç taksi yok. Sadece servis var."

"BİZ HAVALİMANINDAN GELEN MÜŞTERİYİ ALMAK İSTİYORUZ"

Yusuf Yılmazer ise şunları söyledi:

"Biz buradan müşteri getirebiliyoruz fakat oradan gelen müşteriyi alamıyoruz. Arkadaşım uçakla Nijerya'ya gitti. Havalimanından taksiye biniyor. Biz burada 2000'li yıllarda yaşıyoruz. Hala taksiyle müşteri alamıyoruz. İnsanlar mağdur oluyor. Geçen gün yağmurda 3 kişi kalmış. Polis 'alamazsın' dedi. Almadım, geri döndüm. Taksi gördüğü halde aldırtmadı bize. Havalimanının servisi var ama şehir merkezine geldiği için herkese hitap edemiyor servis. Mesela gelen insan havalimanından hastaneye, otogara, TOKİ'ye gidecek fakat onlara hitap edemiyor. İnsanlar burada mağdur oluyor. Biz havalimanından gelen müşteriyi almak istiyoruz. Hem insanlara hizmet edelim, hem de para kazanalım istiyoruz.

Ersan Aksu ise "Havaalanından bize yolcu aldırmıyorlar. Biz oraya yolcu bırakabiliyoruz ama alamıyoruz. Orada taksi olmadığı halde bekleyen yolcular bile oluyor. Mağdur oluyorlar. Öyle olduğu halde bize aldırmıyorlar. Geçen gün bir polis memuruyla münakaşa ettim. Bana yolcuyu nizamiyenin dışında al dedi. Bagajlarını da koydurmuyordu da bagajlarını ben aldım" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Sinop Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title