Haberler

Sigorta Borçlularına Ödeme Kolaylığı

Sosyal Güvenlik Kurumu Gümüşhane İl Müdürü Bilal Başer Yayınladığı Basın Duyurusunda 5763 Sayılı Kanunla, Sosyal Güvenlik Kurumlarına Borcu Bulunan İşveren ve Sigortalıların, 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanuna Tabi Sigorta Primi, İşsizlik Sigortası Primi, İdari Para Cezası, Sosyal Yardım Zammı ve 2003/mayıs ile 2008/ Mart Dönemleri Arasında İsteğe Bağlı Sigortalılıklarının Devam Ettiği Süre...

Sosyal Güvenlik Kurumu Gümüşhane İl Müdürü Bilal Başer yayınladığı basın duyurusunda 5763 sayılı Kanunla, Sosyal Güvenlik Kurumlarına borcu bulunan işveren ve sigortalıların, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanuna tabi sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı ve 2003/Mayıs ile 2008/ Mart dönemleri arasında isteğe bağlı sigortalılıklarının devam ettiği süre içindeki isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortasına tabi olanların topluluk primleri ile 1479 ve 2926 sayılı Kanuna tabi olan sigortalıların 2008/Mart ve önceki dönemlere ilişkin prim borçlarına ödeme kolaylığı imkanı getirildiğini söyledi.

Açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu bulanan işveren ve sigortalıların bu borçlarını, belirtilen kanundan yararlanarak ödemek istemeleri halinde 27 Mayıs 2008 ile 27 Temmuz 2008 tarihleri arasında il müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.

Başer bu düzenleme ile; işveren ve sigortalıların borçların peşin ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85'inin silineceğini, 12 aya kadar taksitlendirmelerde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55'inin silineceğini, 12 ayı aşan taksitlerde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 30'unun silineceğini, taksitlendirmelerde vade farkı uygulanmayacağını, 5458 sayılı kanun kapsamında yapılandırılması bozulan İşveren ve sigortalıların mağduriyetleri giderilerek, yapılandırmalarının ihya edileceğini de sözlerine ekledi.

(RE-ST-Y) 02.06.2008 18:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title