Haberler

Samsun: Diploma Değil, Meslek İş Sahibi Yapıyor

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İşkur) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, İş Başvurusu ile Gelen Kişilerin, Önce Diplomalarını Gösterdiğini Belirterek, Kişileri Diplomanın Değil, Mesleği Bilmenin İş Sahibi Yapacağını Söyledi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, iş başvurusu ile gelen kişilerin, önce diplomalarını gösterdiğini belirterek, kişileri diplomanın değil, mesleği bilmenin iş sahibi yapacağını söyledi.

Samsun'da işsizliğin günden güne arttığına dikkat çeken Bayar, bu güne kadar yaklaşık 25 bin kişinin kendilerine iş başvurusunda bulunduğunu kaydetti. İşsizlik sorunuyla ilgili açıklamada bulunan Tahsin Bayar, şehirdeki işsizliğin bir kısmını diploma sahibi olanların oluşturduğunu kaydetti. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte teknolojiye ayak uydurmayanların iş bulmasının mümkün olmadığının altını çizen Bayar, "Teknolojik yeniliklere bağlı olarak meslekler de değişiyor. Onun için günümüzde kendini geliştiren ve teknolojiye ayak uyduran iş buluyor. Hem de iyi maaşlarla. Ama bize iş başvurusu ile gelenler, hep rahat bir iş istiyor. Aileler ben eziyet çektim çocuklarım Çekmesin anlayışına sahip. Hatta annesi ve babasıyla birlikte buraya gelen mühendisler var. Bunu aşmak lazım. Ayrıca ülkede artık yüksek tahsil iş bulmuyor. Ne kadar diploman olursa olsun önemli olan kalifiye olmak. Sektörler, diploması olanı değil, işini bilen uzmanları arıyor. Bunun için insan kendini geliştirmeli" dedi.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title