Haberler

Pursaklar Belediyesi 10 Bin Adet Aşure Dağıttı

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği programlar kapsamında ilçe genelinde 10 bin adet aşure dağıtıldı.

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün düzenlediği programlar kapsamında ilçe genelinde 10 bin adet aşure dağıtıldı. Cuma namazını Merkez Camii'nde kılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, namaz çıkışı hemşerilerine aşure ikram etti.

Aşure günün önemi ve fazileti konusunda her yıl çok sayıda program düzenleyen Pursaklar Belediyesi, bu sene de geleneği bozmadı. Hem camilerde hem de mahallelerde 10 bin adet aşure dağıttı. Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen aşure dağıtımlarındaki görevliler, başta camiler olmak üzere birçok noktada dağıtım yaptı. Bu önemli günlerde hemşerilerini yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de cuma namazı çıkışı Merkez Camii cemaatine kendi elleriyle aşure ikram etti. Başkan Çetin'e AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, PUSİAD Başkanı Evser Aydemir de eşlik etti. İçinde hicri yılbaşının da yer aldığı Muharrem ayının sadece aşure ile değil tarihteki birçok önemli olayların yaşandığı zaman dilimi olduğunu belirten Başkan Çetin, "Bu ay çok önemli bir aydır. Hz. Adem'in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh'un gemisinin tufandan, Hz. İbrahim'in ateşten kurtulduğu, Hz. Hüseyin'in şehadetinin olduğu bir aydır. Hep birlikte dua edeceğiz. Kardeşliğimizi daha da kuvvetlendireceğiz. Bu vesileyle Muharrem ayını ve Aşure Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.

Belediyenin Hanım Evleri, Dede Torun Evleri, Nezaket Okulları, camiler ve mahallelerde düzenlenen programlar kapsamında toplam 10 bin adet aşure dağıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Selçuk Çetin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title