Haberler

"Peygamber Ocağı"na Güle Oynaya Hazırlanıyorlar

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akçaalan beldesinde, askere gidecek gençler, 109 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında seyirlik oyunlar düzenleyip müzik eşliğinde dans ederek hem eğlendi hem de vatandaşları eğlendirdi.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akçaalan beldesinde, gelecek yıl askere gidecek gençler, 109 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında seyirlik oyunlar düzenleyip müzik eşliğinde dans ederek hem eğlendi hem de vatandaşları eğlendirdi.

1902 yılında bu yana, aralıksız sürdürülen gelenek doğrultusunda 11 Temmuz'da belediye binası önünde deyiş atma, oyun havaları eşliğinde oynama ve bahşiş toplamayla başlayan 10 günlük etkinlik çerçevesinde belde meydanında program sunuldu. Etkinliğin başladığı gün Akçaalan Belediye Başkanı Mehmet Ali Acar ve belde sakinlerinden bahşiş toplayan asker adayları, bu parayla düzenledikleri eğlenceye, efe giysileriyle oyun havası eşliğinde "Gediz Pazarı" oyununu oynayarak başladı.

Gençler, "Peygamber Ocağı" diye bilinen askerliğe motive olmaları da amaçlanan etkinliği, "Vatan Sağ Olsun", "Cami Hocası", "Gülsüm'ün Kısmeti", "Sığır", "Baklava", "Tabutçu", "Kız İsteme", "Ölmüyorum Lan", "Sınır Taşı", "Sağır Hasta Ziyareti", "Ajan Seçme", "Doktor" ve "Çamaşır Yarışı" adlı skeçlerle sürdürdü. Belde halkının beğeniyle izlediği skeçler, zaman zaman alkışlarla kesintiye uğradı. Etkinlik, organizasyonu yürüten Mustafa Altınkaya'nın hikayeler okuması ve türküler söylenmesiyle sona erdi.

-"VATAN, MİLLET SEVGİSİYLE DOLU YİĞİTLER YETİŞTİRİYORUZ"-

Belediye Başkanı Acar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir asrı aşkın sürdürülen asker eğlencesi geleneğinin, belde halkı ve genç kuşaklardan yoğun ilgi gördüğünü, bu yüzden uzun yıllar aralıksız devam ettirildiğini söyledi. Askere gitmeye hazırlanan gençlere sabır, birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma gibi önemli değerleri öğretme ve hayata hazırlamayı amaçlayan geleneği yaşatmakta kararlı olduklarını bildiren Acar, şöyle konuştu:

"Geçen perşembe Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 13 askerimizin şehit olması bizleri son derece üzmüştür. Bu olayın arkasındaki terör örgütü ve destekçilerini nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak biz vatan, millet sevgisiyle dolu nice yiğitler yetiştiren bir toprağın insanlarıyız. Çok güzel değerlere dayalı olarak yaptığımız bu güzel geleneği sürdürerek hazırladığımız bu yiğitler, vatan topraklarını korumaya devam edecek. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmamız devam ettiği sürece hiç kimse bu ülkenin karşısında duramaz. "

Bu arada, toplanan bahşişin bir bölümünü eğlence için harcayan asker adaylarının kullandığı, kalanıyla da beldenin okul, cami, köprü, çeşme gibi ortak kullanım alanları ile acil ihtiyaçlarına destek verildiği belirtildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

title