Haberler

Pazarda Yaz Bereketi

Samsun’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı.

Samsun'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı.

Mayıs ayının son günlerinde çarşı ve pazarlardaki meyve-sebze çeşitleri bollaştı, fiyatlar önceki haftalara göre bir hayli düştü. Pazarda satılan sebzeler arasında yeni çıkan kıl biberin fiyatının yüksek olması dikkat çekti. Yazın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kıl biberin kilosu 6 liradan vatandaşlara sunuldu. Normal biberin kilosu 1 liradan satıcıya sunulurken, çarliston biberinin kilosu da 2 liradan vatandaşlara sunuluyor.

PAZARDA SON DURUM

Samsun İlkadım Modern Halk Pazarı'nda diğer sebze ve meyvelerin fiyatı ise şöyle sıralanıyor: Taze fasulye, bezelye 4 lira, pancar, ıspanak, pırasa, semizotu, marul, patlıcan, domates 2 lira, patates, salata, soğan, maydanoz 1 lira. Meyvelerde ise çilek, muz 4 lira, nektar, kayısı, yenidünya 3 lira, elma 1.5 lira.

Pazarcılar, ürünlerin fiyatlarının havaların daha da ısınmasıyla biraz daha aşağılara düşebileceğini söylediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title