Haberler

Paket İşsizliği Azaltacak"

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketine ilişkin "Özellikle 120 bin istihdamın hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde işsizliği azaltacağını düşünüyorum" dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketine ilişkin "Özellikle 120 bin istihdamın hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde işsizliği azaltacağını düşünüyorum" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı paketi çok olumlu bulduklarını söyledi.

Bu tür çalışmaların özellikle işsizlik açısından önemli olduğunu vurgulayan Kaya, iş yerlerinde 6 ay süreyle çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücretinin ödenmesi ve işverenin kursiyer için yaptığı harcamaların vergi matrahından düşürülmesinin herkesi sevindirdiğini aktardı.

Kentteki bir çok gencin bu sayede iş sahibi olabileceğini vurgulayan Kaya, "Kentin genç nüfusu oldukça fazla ve toplum yararına çalışma kapsamında ilave olacak 120 bin istihdamın hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde işsizliği azaltacağını düşünüyorum" dedi.

Kaya, yeni yatırımcılara daha fazla destek verilmesinin iş dünyasını bölgeye çekeceğini, böylelikle de Şanlıurfa'nın kalkınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Mehmet Kaya Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title