Haberler

Örtü Altı Yetiştiricilerine Sağlanan Mali Destek

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yoğun kar yağışı yüzünden zarar göre örtü altı yetiştiricilerine sağlanan mali destekle ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yoğun kar yağışı yüzünden zarar göre örtü altı yetiştiricilerine sağlanan mali destekle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 30-31 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen yoğun kar yağışı ile Sarıcakaya ilçesi başta olmak üzere Mihalgazi, Tepebaşı ve İnönü ilçelerinde örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilerin zarar gördüğü belirtildi. Bu zararların telafisi ve zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonuçlandığı anlatılan açıklamada, "Bu kapsamda; Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı ile yapılan yazışmalar sonucu zarar gören çiftçilerimizin zararlarını telafi etmek amacıyla "Acil Yardım Ödeneği" olarak 5 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödeneğin çiftçilere ulaştırılması konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Mihalgazi ilçesinde 188, Sarıcakaya ilçesinde 140, Tepebaşında 27 ve İnönü ilçesinde 1 çiftçi ailesinin zararlarının karşılanması amacıyla İlçe Kaymakamlıklarına belirlenen ödenek miktarları aktarılmıştır. Bu kapsamda Sarıcakaya ilçesinde 140 çiftçiye ödenmek üzere 2 milyon lira kaynak aktarımı yapılmıştır. Toplamda 4 milyon 737 bin 407 TL 356 çiftçinin hesabına İlçe Kaymakamlıkları başkanlığında oluşturulan dağıtım komisyonu tarafından aktarılmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Eylül ayı sonu itibari ile dağıtım işlemi tamamen bitmiş olacaktır" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıcakaya Eskişehir Mihalgazi Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title