Haberler

Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu Açıklaması

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, "Ağacın, odun değeri değil fonksiyonel değeri üzerinden masraf yaparak bir ağacımızın dahi yanmaması için büyük emek sarf ediyoruz."

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, "Ağacın, odun değeri değil fonksiyonel değeri üzerinden masraf yaparak bir ağacımızın dahi yanmaması için büyük emek sarf ediyoruz. Başarımızın altında bu var" dedi.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kurtulmuşlu, Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurtulmuşlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadeleye değinerek,

"Biz orman yangınlarıyla mücadelede çok büyük bir kaynak harcıyoruz. Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede birçok ülkenin üstünde" diye konuştu.

Avrupa ve Amerika'nın Türkiye'deki gibi orman yangınlarıyla mücadele etmediğine değinen Kurtulmuşlu, "Onlar işin ekonomisine bakıyorlar. Biz 10 liralık ağacın söndürülmesi için 100 lira masraf yapıyoruz. Amerika bakıyorsunuz; dünyanın en gelişmiş ülkesi aylarca yangın oluyor, 'yangını yağmurlara kadar bıraktık' diyorlar. Ekonomik davranıyorlar. Biz ormanlara odun ekonomisi gözüyle bakmıyoruz. Fonksiyonel olarak bakıyoruz" dedi.

Orman yangınlarına karşı elde edilen başarıda fonksiyonel değerin ön planda olmasının büyük katkı sağladığını ifade eden Kurtulmuşlu, şöyle devam etti:

"Ağacın odun değeri değil fonksiyonel değeri üzerinden masraf yaparak bir ağacımızın dahi yanmaması için büyük emek sarf ediyoruz. Başarımızın altında bu var. Yangın söndürmede kullandığımız araç takip ve yangın yönetim sistemi dünyada birincilik alan bir sistem. En son Amerika'ya sattığımız bir sistemimiz var. Şu anda Türkiye'deki tüm ormanlık alanlar hem gözetleniyor, hem kamerayla takip ediliyor."

Kurtulmuşlu, orman yangınlarına karşı başarılı bir yıl geçirmeyi umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Tarık Üzgün

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Orman İşletme Müdürlüğü Türkiye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title