Haberler

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kısa Sürede Büyüyor

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, kısa sürede büyümeye devam ediyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, kısa sürede büyümeye devam ediyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf üniversitesi olarak ticari kaygı gütmeden kaliteli eğitim verebilmek için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Üniversitelerinin kısa sürede hem fiziki açıdan büyümeye başladığını, hem de eğitim alanında önemli gelişme gösterdiğini ifade eden Güney, şu bilgileri verdi:

"Üniversitemiz eğitime başlayalı henüz bir yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen önemli gelişmeler kaydettik. Hayırseverlerin desteğiyle fiziki imkanlarımız her geçen gün iyileşiyor. Şu an mühendislik fakültesi binasında eğitim veriyoruz. İçinde yemekhane, kafeterya, market, kitabevi ve kuaför gibi mekanların bulunduğu öğrenci merkezi hizmet veriyor. 150 kapasiteli yurt binamızda hizmet vermeye başladı. Diğer taraftan Sağıroğlu ailesinin yaptırdığı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Dedeman ailesinin yaptırdığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Baldöktü ailesinin yaptırdığı spor salonu ve yurt binası inşaatları devam ediyor. Vakıf imkanlarıyla temelini attığımız Fen Edebiyat Fakültesi'nin yapımı için de hayırsever arıyoruz."

Üniversitelerinde işletme, iktisat ve inşaat mühendisliği alanlarında 100 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Güney, gelecek eğitim öğretim yılında elektrik elektronik mühendisliği ile mimarlık bölümlerine de öğrenci alacaklarını kaydetti.

Eğitim faaliyetlerinde ticari kaygı gütmediklerini dile getiren Güney, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz yüzde 99 tercih edilme oranı ile Anadolu'daki vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 70'i tam burslu olarak eğitim görüyor. Bu bursluluk oranı ile de vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer alıyoruz. Ticari kaygı gütmeden kaliteli eğitim verebilmek için gayret gösteriyoruz."

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title