Haberler

Nevşehir Emekli-sen'den Açıklama

Türk Emekli-sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Milletvekillerine Tanının Sağlık Haklarına Tepki Gösterdi.

Türk Emekli-Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda milletvekillerine tanının sağlık haklarına tepki gösterdi.

Türk Emekli-Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı, çalışan ve emeklilerin bütün uyarılarına, muhalefet partilerinin karşı çıkmasına ve engellemelerine rağmen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun TBMM'den geçtiğini söyledi. Çalışanlar için, "Mezarda Emeklilik", emekliler için ise "Ölmeden Mezara Girme" olarak niteledikleri bu yasanın 5510 sayılı yasa da olduğu gibi Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini ümit ettiklerini kaydeden Soysaldı, emeklilerin sosyal yardım olarak değil, belirli bir süre prim ödeyerek, ömürlerinin geri kalan kısmında, kimseye muhtaç olmadan insanca yaşamak için emekli maaşından faydalanmayı hak ettiklerini vurguladı. Soysaldı, "Emekliler; ortalama 800 YTL ile yaşam mücadelesi verirken, 8 bin YTL maaş alan milletvekillerimiz yeni Kanunun 63. maddesinde yalnız gazilere sağlanan sağlık harcamalardan, katılım payı alınmamasına kendilerini de dahil ederek, gazilik mertebesine yükselerek, eş ve çocukları ile katılım payından muaf tutulmuşlardır. Adalet bunun neresinde! Bunun adı tek kelime ile insafsızlıktır. Kısaca Milletvekilleri Gazi, emekliler Niyazi oldu. Türkiye'de 8 milyonluk bir kitleyiz. Bir araya, geldiğimizde bizlerin haklarını gasp etmek şöyle dursun, Siyasi partiler ve hükümetler yeni haklar vermek için birbirleri ile yarışacaklardır" dedi.

(MÖZ-YS-Y) 19.04.2008 10:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title