Haberler

Manisa'da Sigarayı Bırakma Kampanyası

Sağlık Bakanlığı'nın Başlattığı Sigarayı Bırakma Kampanyasına Manisalılar Büyük İlgi Gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı sigarayı bırakma kampanyasına Manisalılar büyük ilgi gösteriyor.

“Sigaranın Esiri Olmayın” sloganıyla başlatılan sigarayı bırakma kampanyası kapsamında Manolya Meydabnı'nda kurulan standa, 10 günde bin 800 kişi başvurdu. 8 bin YTL ödüllü yarışmaya katılmak için Sağlık Müdürlüğü'nce kurulan stantda vatandaşlar başvurularını yapıyor. Bugün standı ziyaret eden Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, yıllar önce sigarayı bırakarak çok doğru karar verdiğini anlattı. Herkes de sigarasız bir hayat dileyen Öztürk, “Ben sigarayı bırakarak bir emekli ikramiyesini kurtardım. Size de tavsiye ederim. Sağlık açsından zararlarını saymaya gerek yok zaten” dedi.

Sağlık Müdürü Ziya Tay, kampanyaya ilginin beklenenden fazla olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Şuana kadar 1800 kişi 8 bin YTL ödüllü yarışmaya katılmak için başvuruda bulundu. Tütünle mücadele kapsamında sigarayı bırakma kampanyası düzenleyen Bakanlığımız insanları bu illetten kurtarmayı hedefliyor. Bende bıraktım ve kurtuldum.”dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın tütünle mücadele kapsamında düzenlediği "Bırak Kazan" kampanyasında 4 hafta boyunca sigara içmeyenler arasından yapılacak çekilişle bir kişinin 8 bin YTL kazanacağı, katılabilmek için en az 1 yıl sigara içmemiş olmak gerektiği belirtildi. Son başvuru tarihinin ise 30 Nisan olduğu bildirildi.

(MY-ÖA) 29.04.2008 16:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title