Haberler

Komek'te Üretilen Ürünlerin Satışı İçin İki Ayrı Satış ve Sergi Merkezi Kuruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'ndan (Komek) Mezun Olanlar veya Devam Eden Öğrencilerin Ürettikleri El İşi Ürünlerinin Satışını Gerçekleştiren İki Ayrı Satış ve Sergi Merkezi Kuruldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'ndan (KOMEK) mezun olanlar veya devam eden öğrencilerin ürettikleri el işi ürünlerinin satışını gerçekleştiren iki ayrı satış ve sergi merkezi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin önemli yatırımları arasında yer alan KOMEK, şehir genelinde 92 branşta 16 ayrı kurs merkezinde her yıl yaklaşık 10 bin kişiye mesleki eğitim kursu veriyor. El sanatları branşlarında eğitim gören öğrencilerin ürettikleri eserleri satabilmeleri için Sarraflar Yeraltı Çarşısı ve Fuar Alanı'nda satış ve sergi merkezleri kurduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Sadrettin Kütükçü, "Şu ana kadar 40 binin üzerinde mezun verdik. Aile bütçelerine katkı sağlamak için el işi eseri üretmeye devam eden öğrenciler için sergi ve satış merkezleri kurduk. Kursiyerlerin ürettikleri eserler söz konusu merkezlerde sergileniyor ve aynı zamanda satışa sunuluyor. KOMEK'te şu anda 92 branşta 5 bin öğrenci eğitim görüyor. Sergi merkezlerinde satılan eserlerin gelirleri eser sahiplerine verilmektedir. Bu hizmetle öğrencilerimiz aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Tüm geçimlerini burada satılan eserlerden temin eden öğrencilerimiz var" dedi.

(BÇ-FM)

30.12.2007 14:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title