Haberler

Kocasinan, Erkilet Yonca Kavşağı'nı Renklendirdi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Bulvarı’yla Kuzey Çevre Yolu’nu kesiştiren 76 bin metrekarelik yonca yaprağı şeklindeki kavşağı renklendirerek geniş bir yeşil alan haline getirdiklerini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Bulvarı'yla Kuzey Çevre Yolu'nu kesiştiren 76 bin metrekarelik yonca yaprağı şeklindeki kavşağı renklendirerek geniş bir yeşil alan haline getirdiklerini söyledi.

Kocasinan'ın, Kayseri'nin giriş kapısı olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Havaalanı, otobüs terminali, tren garı ve şehrimizin ana ulaşım arteri Kuzey Çevreyolu Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde bulunuyor. Şehrimiz açısından çok büyük önem taşıyan giriş kapıları bu güzergahlar üzerinde yer alıyor. Bir şehrin güzelliğini, temizliğini, gelişmişliğini o şehrin aynası olan giriş kapıları gösterir. Kayseri'ye gelen misafirlerimizin de şehir hakkındaki ilk izlenimleri bu giriş kapılarında oluşuyor" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar açıklamasına şöyle devam etti, "Biz de Erkilet Bulvarı'yla Kuzey Çevreyolu'nun kesiştiği yonca yaprağı görünümündeki kavşağı tertemiz bir yeşil alan haline getirdik. Kayseri'ye giriş yapan misafirlerimizi artık mis kokulu, renkli çiçekler, ağaçlar ve yeşil alanlarla karşılayacağız. Böylece şehrimize gelen misafirlerimizin giriş kapılarında gördükleri renkli manzaraları hafızalarından silemeyecek. Bu nezih alanlar Kayserimiz adına onlarda güzel intiba uyandıracak. İnşallah Kayseri'mizin güzelliğini, modern bir şehir olduğunu gittikleri her yere anlatacaklar."

Yonca yaprağı kavşağının renklendirilmesi için 180 bin metreküp toprak dolgusu kullandıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Yonca kavşak için yüzeyi 17 bin metreküp bitkisel toprakla kapladık, 67 bin metrekare kesme çim döşedik. Farklı türde ve renkte 90 bin çiçek dikerek, 80 ton hodima taşı kullandık. Bunun yanında 240 iğne yapraklı olmak üzere toplam 720 ağacı da toprakla buluşturduk. 500 metre yatay geçiş sondajlarıyla otomatik sulama sistemini tamamladık. Yolun sağ ve sol taraflarına 2'şerli olmak üzere Kocasinan Belediyemizin logosunu çiçeklerle işledik. Kayseri'mizde park ve bahçe alanında bir ilki de gerçekleştirerek ilk dikey bahçe uygulamalarını ve saksı aparat figürlerini burada yapmış olduk. Kayseri'ye 76 bin metrekarelik geniş bir yeşil alan daha kazandırdık. Hayırlı uğurlu olsun "diyerek sözlerini bitirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Kayseri Erkilet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title