Haberler

Kocaeli Dernekleri Son Günlerde Yaşanan Terör Olaylarını Kınadı

Kocaeli’de bulunan dernekler, dün Dağlıca’da bugün de Iğdır’da yaşanan terör olayları çerçevesinde verilen Şehitlerle ilgili açıklama yaptı.

Kocaeli'de bulunan dernekler, dün Dağlıca'da bugün de Iğdır'da yaşanan terör olayları çerçevesinde verilen Şehitlerle ilgili açıklama yaptı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Serhat İller Derneği öncülüğünde aralarında Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği, Kastamonular Derneği, Malatyalılar Derneği, Ağrılılar Derneği, Niğdeliler Derneği, Çukurovalılar Derneği, Kırşehirliler Derneği, Sivaslılar Derneği, Kuruçeşme Trabzonlular Derneği, Mardinliler Derneği, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı, Serhat illeri Birliği, Kantin İşletmecileri Derneği, Nevşehirliler Derneği, Marmara Mardinliler Derneği, Kars Akçakale Köyü Derneği, Midyatlılar Derneği, Vanlılar Derneği, Şanlıurfa Ceylanpınar Derneği, Adıyamanlılar Derneği, Erzurumlular Derneği, Elazığlılar Derneği ve Otogar Derneklerinin katılımlarıyla son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Katılımcı dernekler adına konuşan Kocaeli Serhat İller Derneği Başkanı Nejdet Karataş, " Ülkemizin barışına uzun süredir bela olan ve gittikçe şiddetini arttıran bölücü terör örgütünü lanetliyoruz. Dağlıca'da yaşanan menfur saldırı tüm ülkemizin canını yakmıştır, hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemiz için canını feda eden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz. Başta şehit aileleri ve tüm ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye'nin güzel ve huzurlu günler yaşayacağını belirten Karataş, " Ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulduğu bu günde biz dernekler olarak bu menfur saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu acı ve zor günlerde toplumumuzu sağ duyuya davet ediyor ve güzel günler yaşayacağımıza yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuruçeşme Dağlıca Iğdır Yerel Haberler

title