Haberler

Kızıltepe'de Okuma-yazma Kursu

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) okuma yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş’e Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş belgesini verdi.

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) okuma - yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş'e Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş belgesini verdi.

2. kademe okuma yazma kursunu başarı ile bitiren Sultan Gümüş safra kesesinden ameliyat olduğu için belgesini alamamıştı. Kaymakam Ermiş, Sultan Gümüş'ü evinde ziyaret ederek önce kendisine başarısından dolayı altın ile ödüllendirerek çiçek ve çikolata verdi daha sonra hasta yatağında okuma yazma kursu bitirme belgesini kendine takdim etti.

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ve kurs öğretmenleri ile beraber Gümüş'ün ziyaretine giden Kaymakam Ermiş yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Çocukluk dönemindeki şartlar ve kız çocuklarının okutulmaması sonucu okula gidemeyen ancak okuma azmini yetinmeyip bu yaşında gençlere örnek bir davranış sergileyen Sultan teyzemizi hem tebrik hem de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisini bu okuma hevesinden dolayı tebrik ediyorum. Rahatsızlığından dolayı okula sertifikasını almaya gelemeyeceğini öğrenince 2. Kademe okuma yazma sertifikasını biz kendi elimizle teslim etmek istedik. Ellerini öpüp hayır duasını aldık. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. İyileştiğinde Açık öğretime kaydını yapması için teşvik edeceğiz."

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ise Sultan Gümüş'ün açılan kursa kayıt yaptırdığını belirterek şunları söyledi:

"Teyzemiz geldi kaydını yaptırdı çok hevesli ve öğrenme azmi olduğundan 1 kademeyi başarı ile tamamlayıp ikinci kademeye devam etti. Bu yaşında bu kadar istekli öğrencilerimizin olması diğer kursiyerlerimize de örnek oluyor. Rahatsızlığından dolayı sertifikasını almaya gelmeyince biz kendisini ziyaret ettik. İyileştiğinde diğer kurslarımıza kendisini bekliyoruz."

Yıllar önce eşini kaybettiğini belirten Sultan Gümüş, 4 çocuğuna hem annelik hem babalık yaptığını kaydetti.

Fabrika ve atölyelerde değişik işyerlerinde aşçılık yaparak çocuklarını büyüttüğünü biri erkek 3 kızını okuttuğunu belirten Gümüş şöyle dedi:

"Kendim okumadım çocuklarımın okumalarını istedim. Bizim zamanımızda fazla kimse çocuğunu hele kız çocuklarını hiç okula göndermiyordu. Evlendikten sonra genç yaşta eşim vefat edince çocuklara bakma yükümlülüğü altına girdim tek başıma 4 çocuğuma bakarak okuttum. Emekli olduktan sonra içimdeki okuma hevesini dindirmek için ÇATOM'a giderek kaydımı yaptım birinci kademeyi tamamlayıp ikinci kademeyi de başarı ile tamamladım. Okuma yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum sanki yeniden doğmuş gibiyim. Safra kesesi ameliyatı olduğum için okula gidip belgemi alamadım. Sağ olsunlar kaymakamımız, ÇATOM müdiremiz ve öğretmenlerimiz beni ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretime gelip sertifikamı ayağıma getirdiler onlara çok teşekkür ederim ben çok mutlu ettiler." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Gümüş Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title