Haberler

Kırşehir haberleri: Kırşehir'de Gurbetçi Şenliği Başladı

Güncelleme:

Gelen Kırşehir haberlerine göre Kırşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gurbetçi Şenliği Cacabey Meydanı’nda başladı. Şenliğin ilk gününde Duygu Kutlu sahne aldı.

Kırşehir Belediyesi'nin düzenlediği Gurbetçi Şenliği Cacabey Meydanı'nda başladı. Şenliğin ilk gününde Duygu Kutlu sahne aldı.

Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydanı'nda 1-2 Ağustos'ta ücretsiz olarak organize edilen Gurbetçi Şenliği başladı. Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu'nun gösterisinin ardından Duygu Kutlu sahne aldı. Gurbetçi Şenliği'ne CHP İl Başkanı Baran Genç ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Gurbetçi Şenliği açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği üzere Müzik Şehri denilince artık dünyanın her yerinde Şirin Kırşehir'imizin adı anılıyor. Daha geçtiğimiz hafta, Kırşehir'imizin Müzik alanındaki Dünya şehirlerinden son iki yıl içerisinde yapılan tüm müzik içerikli etkinlikler kapsamında, 49 UNESCO Müzik Şehri arasından sadece üç UNESCO Müzik Şehrinin etkinliğinin tanıtıldığı listeye adını gururla yazdırdığını sizlerle buradan bir kez daha paylaşmak isterim. Kırşehir, Türkiye'de adını UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Müzik alanında yazdıran ilk ve tek şehirdir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, bu sorumluluk anlayışıyla, tıpkı bu akşam ve yarın akşam Cacabey Meydanı'nda siz değerli hemşehrilerimiz için hazırlamış olduğumuz ve bundan sonra da yapacağımız etkinliklerle üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Gurbette olmak zordur, Memleket Hasreti içinde olmak zordur, ancak her nerede olursak olalım gönül birliğimiz her zaman devam ediyor, edecektir. Biz Kırşehir Belediyesi olarak, siz değerli Gurbetçi hemşehrilerimizin izinlerinizi en iyi şekilde geçirmeniz için bundan sonra da buna benzer programlar hazırlamaya devam edeceğiz.

"BELEDİYELER KÜLTÜREL, SANATSAL PROJE VE ORGANİZASYONLAR ÜRETEN YERLER OLMALIDIR"

Belediyeler sadece yol, su, kaldırım ve temizlik hizmeti veren kurumlar değildir. Bunlar elbette Belediyelerin zaten yapması gereken asli görevlerdir. Belediyeler aynı zamanda halkımızın sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerden beslenmesi için proje ve organizasyonlar üreten yerler olmalıdır. Dün 'Terzi Fikri' Fatsa'da halkıyla birlikte Fatsa'yı yönetirken nasıl bu anlayışla adını tarihe yazdıran Fatsa Çocuk Korosu'nu kurmuşsa biz de halkımızla birlikte UNESCO Müzik Şehri olmanın bilinciyle bu tür programlara sizlerle birlikte imza atıyoruz. Kırşehir Belediye Meclisimiz temmuz ayı olağan toplantısında, Çocuk Meclisi kurulmasını görüşerek karara bağladı. Yine Kent Konseyi iş birliği ile Kadın Korosu çalışmaları devam ediyor. Alanda kurulan stantlarımızda da el emeği göz nuru ürünlerimiz sizlerin beğenisine sunuldu. Gurbetçi Şenliğimizin ilk günü sanatçımız Duygu Kutlu; ikinci günü yine aynı saatte değerli sanatçımız Tolga Kaya sizlere eşsiz birer konser verecekler. Hasreti olduğunuz Şirin Kırşehir'imizin Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu da sizler için sahne almanın gururunu yaşıyor."

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title