Haberler

Kırkağaç Metem'in Proje Başarısı...

Manisa İli Genelinde Mesleki Okullar Arasında Düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında, Kırkağaç İlçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, (Metem) Bilgisayar Destekli Kaynak Yapabilen Mekineyi Tanıtan "Gaz Altı Kaynak Dikiş Sehpası" Adlı Çalışmasıyla 38 Proje Arasından Birinci Seçildi.

Manisa ili genelinde mesleki okullar arasında düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasında, Kırkağaç ilçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, (METEM) bilgisayar destekli kaynak yapabilen mekineyi tanıtan "Gaz altı kaynak dikiş sehpası" adlı çalışmasıyla 38 proje arasından birinci seçildi.

Çalışmayla ilgili okuldan yapılan açıklamada, halen METEM'de döner sermaye kapsamında sıra ve masa üretimi yapıldığı, siparişlerin yoğunluğu, işgücü kaybı ve fazla maliyetin neden olduğu sıkıntılar üzerine Metal İşleri, Bilgisayar ve Elektrik bölümlerinin işbirliği içerisinde, zaman kaybını ve meliyeti düşüren otomatik bilgisayar destekli kaynak yapabilen bir makine üretildiği, mekinenin de "Gaz altı kaynak dikiş sehpası" adlı proje şeklinde yarışmaya katıldığı belirtildi. Manisa'da 38 proje arasında bu projenin birinci seçilmesi METEM'de büyük sevince neden oldu.

Okul müdürü Ethem Berber, projenin amacının insandan kaynaklanan hataların asgariye inmesini sağlamak, daha seri ve temiz kaynak çekilebilmesi olduğunu, projenin tamamının 3 bin YTL'ye mal olduğunu, ayrıca 4 aylık bir zaman içerisinde hazırlandığını belitti.

(OO-ÖA-YK)

12.04.2007 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title