Haberler

Karakucak Güreşleri Yıldızlar Mücadelesi Soğucak'ta Yapılacak

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek Karakucak Güreşleri’nin ‘Yıldızlar’ kategorisinin 22 Ağustos’ta Soğucak Mahallesi’nde yapılacağını belirterek, müsabakalara 200 sporcunun katılmasını beklediklerini bildirdi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek Karakucak Güreşleri'nin 'Yıldızlar' kategorisinin 22 Ağustos'ta Soğucak Mahallesi'nde yapılacağını belirterek, müsabakalara 200 sporcunun katılmasını beklediklerini bildirdi.

Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümünü Soğucak Mahallesi'nde düzenlenecek Karakucak Güreşleri ile kutlayacak. Yıldızlar kategorisinde yapılacak müsabakalar, 22 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'de başlayacak. Soğucak Mahallesi Güreş Alanı'nda 25 ile 85+ arası olmak üzere 15 kategoride gerçekleştirilecek organizasyonda birincilere 800 TL, ikincilere 600 TL, üçüncülere ise 300 TL ödül verilecek.

Başkan Tuna, organizasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının ata sporu güreşi yaşatmak ve daha da geliştirmek olduğunu belirtti. Organizasyona yaklaşık 200 sporcunun katılmasını beklediklerini ifade eden Tuna, tüm sporseverleri güreş müsabakalarını izlemeye davet etti. 11 yıllık görev süreleri içerisinde Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyesinde oluşturdukları spor branşları ile gençleri spora yönlendirmeye gayret ettiklerini kaydeden Tuna, yaz dönemlerinde açtıkları yaz spor okulları ile her yıl yaklaşık 5 bin gence spor yapma imkanı sunduklarının da altını çizdi. Başkan Tuna, "İnsanlarımızı ve özellikle gençlerimizi yaylalarda tutabilmenin yollarını arıyoruz ve bu anlamda konserler, sosyal ve sportif etkinlikler düzenliyoruz. Karakucak güreş müsabakası da bu etkinlerden bir tanesidir. Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızdan ata sporu güreşi sevdirmek ve özendirmektir. İnşallah yeni Mersinli Ahmetleri, yeni Mehmet Sarı'ları, Zekeriya Sarı'ları ve İbrahim Ağabeyleri bu sahalardan çıkartacağız ve gençlerimizin önünü açacağız. Bu yıl 93. yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kapsayan Zafer Haftası'nda, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zafer Haftası Hamit Tuna Toroslar Soğucak Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

title