Haberler

Kalder'den Iso Bilgilendirmesi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, ISO 14001 ve OHSAS 18001’in 2015 revizyonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, ISO 14001 ve OHSAS 18001'in 2015 revizyonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi üyelerinin yanı sıra, kamu ve özel sektör temsilcileri de katıldı. Yönetim sistemleri danışmanı Merdol Şimşek'in yaptığı bilgilendirmede, taslağın içeriği ve revizyonla birlikte ISO'da meydana gelecek yapısal ve temel değişiklikler katılımcılara aktarıldı. Avrupa ülkelerinde yaklaşık 200 yıldır uygulanmakta olan kurumsal risk yönetiminin Türkiye'de de ISO üyesi kurumlar tarafından yakın zamanda uygulanmaya başlanacağının bilgisini veren Merdol Şimşek, standartların ticari kaygılar gözetilerek uygulanmasından ziyade, kurumun yaşam tarzı olması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni standart sistemi sayesinde, özel sektörde hizmet veren kuruluşların uluslararası pazarda rekabet gücünü artıracaklarını belirten Şimşek, uygulamanın daha kaliteli hizmet ve ürünleri de beraberinde getireceğini açıkladı. Şimşek, "Yeni standart sistemi uluslararası alanda hizmet veren Türk şirketlerin önünü açacak. Bununla birlikte, yabancı yatırımcıların ülkemizdeki firmaları tercih etmesinde önemli bir etken olacak" diye konuştu. Şimşek, kurumların yönetimsel ve operasyonel anlamda atmaları gereken adımları ve bu adımların firmalara nasıl yansıyacağını da örneklerle açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kalite Derneği İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title