Haberler

Kadirli'de Buğday Hasadı Buruk Başladı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, buğdayın başak olma zamanında aşırı yağan yağmurlardan dolayı rekoltenin düşük olması ve taban fiyatlarının açıklanmaması ile birlikte buğday hasadı buruk başladı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, buğdayın başak olma zamanında aşırı yağan yağmurlardan dolayı rekoltenin düşük olması ve taban fiyatlarının açıklanmaması ile birlikte buğday hasadı buruk başladı.

Kadirli'de buğday hasadı bu yıl çiftçinin yüzünü güldürmedi. Tarladaki buğdayın başak olma zamanında bölgeye aşırı yağan yağışlar rekoltenin düşmesine sebep olurken hasadın ardından buğday taban fiyatının hala açıklanmayarak belirsizliğini koruması çiftçinin buğday hasadında aradığını bulamamasına sebep oldu. Bölgede geçen yıllara oranla buğday ekiminin yüzde 40 oranla düştüğünü söyleyen Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, "Daha önce yüzüne bakmadığımız saman çiftçinin bu yıl umudu oldu" dedi.

Buğday taban fiyatlarının hala açıklanmamasını da eleştiren İspir, "Geçen yıl buğday hasadında dönüme 500-600 kilo arası buğday alınırken bu yıl kıraç yerlerde dönümde 250 kilo, normal arazilerde ise 400 kilo buğday hasadı oldu. Oran çok düşük. Rekolte de umduğunu bulamayan çiftçi buğday taban fiyatlarının belirsizliğini korumasıyla bir kere daha üzüldü. Rekoltede ki düşüşü başak zamanında aşırı yağan yağmurlara bağlıyorum. Biz çiftçiler olarak buğday taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Buğday ekimi Çukurova'da her yıl katlanarak azalıyor. Böyle giderse bu bölgede buğday ekimi kaybolacak. Yetkililerin özellikle buğday konusunda bir an önce önlem alması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Kadirli İspir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title