Haberler

"Kadının Korunmasında Değerlerin Rolü" Konulu Konferans Düzenlendi

Çorum Valiliği ve İl Müftülüğü'nce 'Kadının korunmasında değerlerin rolü' konulu konferans düzenlendi.

Çorum Valiliği ve İl Müftülüğü'nce 'Kadının korunmasında değerlerin rolü' konulu konferans düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kaymakçan katıldı.

Son zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarının arttığının altını çizen Kaymakçan, kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin önlenmesi ve aile değerlerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kaymakçan, 2010 yılında yapılan Aile Değerleri Araştırması sonuçlarından örnekler vererek, "Araştırmaya göre aile din ve manevi değerlere bağlı görüşüne katılanların oran ise yüzde 87'dir. Bu bilgilere göre her türlü şiddetin önlenmesinde dini değerlerin önemli rol oynadığını göstermektedir. Kadına karşı şiddet yalnız Türkiye'nin sorunu değildir. Batılı ülkelerde de kadına yönelik şiddet benzer oranlardadır" diye konuştu.

Türk toplumunda ailelerde ciddi bir sancı ve yıkım süreci başladığını kaydeden İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, şöyle konuştu:

"Toplumumuzda ailenin almış olduğu darbeleri önlemek ve yaraları sarmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bütün dünya ve Türkiye'nin gündemindeki bir konudur bu. Ülkemizde bu konudan nasibini almıştır. Bir toplumun en önemli merkezi ailedir. Aile huzurlu olursa toplumda huzurlu olur. İnsanların ailelerinde mutluluğu yakalayamamasındaki en önemli faktör insanın yaratıcıyla olan irtibatıdır. Biz din görevlileri olarak bu irtibatı insanlar arasında her zaman diri tutmalıyız."

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title