Haberler

İzmit'e Güney Kore'den İkinci Kardeş

İzmit Belediyesinin Güney Kore'den bir kardeş belediyesi daha oldu.17 kardeş belediyesi bulunan İzmit Belediyesi imzalanan protokol ile Güney Kore'nin Ulsan kentinden Buk-Gu Belediyesi de kardeş oldu.

İzmit Belediyesinin Güney Kore'den bir kardeş belediyesi daha oldu. 17 kardeş belediyesi bulunan İzmit Belediyesi imzalanan protokol ile Güney Kore'nin Ulsan kentinden Buk-Gu Belediyesi de kardeş oldu.

İzmit Belediyesi'nde gerçekleşen imza törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Buk- Gu Belediye Başkanı Yoon Jong O ile Güney Kore'den kalabalık bir heyet katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Doğan, "İzmit, Türkiye endüstrisinde çok önemli yere sahip. Ticarette önemli rol oynuyor. Buk-Gu şehri de önemli bir şehir. Hem fabrikaları hem de doğasıyla önemli bir şehir. Başarılı yönetilen bir şehir. Böyle başarılı yönetilen şehrin yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hem sanayisi hem de diğer alanlarıyla belli bir çizgiyi yakalamış şehir ile çok önemli tecrübe alış verişi olacağına inanıyoruz. Hyundai aramızda bağ oluşturuyor ama ama ondan öteye aramızda daha güçlü bağlar var. Geçmişte kader birliği yapan bir ülkeyiz. O bağ bundan daha önemli ve güçlü bir bağ. Bu bağları daha güçlü kılmak için bu kardeşlik anlaşmalarını yapacağız. Bu anlaşmayla hem geçmişteki bağlar güçlenecek hem de gelecekte bağların gelişmesi sağlanacak. Marka şehir İzmit'te sizleri ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

Konuk Belediye Başkanı da İzmit'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geleceğe yönelik çalışmalar içinde olacak olmanın önemini biliyoruz. Kore ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerimize bu anlaşma ayrı bir değer katacaktır. Bizim şehrimiz ile İzmit arasında benzerlikler var. Çeşitli alanlarda hareket edecek olmaktan mutluyuz. Belediye Başkanı olmadan önce Hyundai de görev yapmıştım. Başkanlık görevimden sonra tekrar buraya dönebilirim. Her iki şehrin ticari alanda olsun diğer alanlarda daha çok işbirliği içinde olacaktır. Kardeşlik anlaşmasını önemsiyorum. İzmit'te hiçbir yabancılık çekmiyoruz" diye konuştu.

Anlaşmanın ardından Başkan Doğan, konuk belediye başkanı ve heyeti, Belsa önündeki Kore Savaşı şehitleri anıtını da ziyaret ettiler. Konuk Güney Kore heyeti anıta çiçek bırakıp, saygı duruşunda da bulunarak, "Türkiye ile çok sağlam dostluk bağlarımız var. Kore savaşlarıyla başlayıp devam eden dostluğumuz bu tür anıtlarla daha da pekişmektedir. İzmit'te de bulunmaktan çok mutluyuz. Sizleri de ülkemizde ağırlamak bizlere gurur verecektir" dediler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Güney Kore Türkiye Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

title