Haberler

İtfaiye Haftası'nda "Gönüllü İtfaiyecilik" Anlatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlarda daha fazla itfaiye bilinci oluşturmak ve “Gönüllü İtfaiyecilik” konusunu anlatmak için çok sayıda program düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlarda daha fazla itfaiye bilinci oluşturmak ve "Gönüllü İtfaiyecilik" konusunu anlatmak için çok sayıda program düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici'nin ekibi ile birlikte Vali Muammer Erol'u ziyaretiyle başlayan hafta boyunca itfaiyeciler özellikle "Gönüllü İtfaiyecilik" konusuna dikkat çekti. Programlar kapsamında Japonya'nın Kyoto şehrinden gelen İtfaiye Müdürü Chilota San, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çalışanlarına konferans verdi. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının ödüllerinin verildiği hafta boyunca resim sergisi, gönüllü itfaiyecilere kimlik kartlarının verilmesi, emekli itfaiyecilere plaket verilmesi, itfaiye gösterileri ve itfaiye araçlarının şehir turu gibi etkinlikler yapıldı. Programlar kapsamında ayrıca itfaiye birimlerini gezen öğrencilere özel kıyafet ve teçhizatlar, itfaiye araçları ve yangın hakkında bilgi verilirken, ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programlarda gönüllü itfaiyecilik konusunun önemine vurgu yapılarak "Gönüllü İtfaiyeci" olmak isteyenlerin de başvuruları alındı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Erol Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title