Haberler

Isparta Valisi Şemsettin Uzun:

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Vergi İadesi Uygulamasının Kaldırılmasına Üzüldüğünü Söyledi.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, vergi iadesi uygulamasının kaldırılmasına üzüldüğünü söyledi.

Isparta Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Şükrü Kaya ve oda üyeleri, Isparta Valisi Şemsettin Uzun'u makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Başkan Kaya'ya teşekkür eden Vali Uzun, yaptığı açıklamada kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin önemine değindi. Türkiye'de her yıl sadece yüzde 3 oranında vergi mükellefinin denetlenebildiğini söyleyen Vali Uzun, "Türkiye'de kalan yüzde 97'lik oran, rahatça vergi kaçırabilir. Vergi iadesinin kaldırılmasına üzüldüm. KDV'deki düşüş vatandaşa yansımıyor. Madem KDV oranı düştü, o oranı bana geri ver. Oysa ben parayı vergi mükellefine emanet veriyorum. Mükellef, o paranın vergisini devlete ödemek zorunda. Esnafın vergi konusunda eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Bazı esnaflar ancak istenildiğinde fiş kesiyor. İstenmediği zaman fiş vermiyor. Vatandaşında fiş umurunda olmuyor" diye konuştu.

Başkan Şükrü Kaya ise, kayıt dışıyla mücadelenin temel felsefeleri olduğunu belirterek, "Kayıt dışı ekonominin önüne ne yazık ki geçilemiyor. Kayıt dışılığı cezalarla önlemek mümkün değil. Bu eğitim işi. Verginin kutsallığına herkes inanmalı" dedi.

(FK-SE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title