Haberler

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden 360 Suriyeli, tarlalarda çalışmak üzere Hatay'a geldi.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani'deki (Ayn el Arap) evlerini terk eden 360 Suriyeli, tarlalarda çalışmak üzere Hatay'ın Kırıkhan ilçesine geldi.

Kobani'deki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine, daha sonra ise tarlalarda çalışmak üzere Kırıkhan ilçesine gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, ilçenin Karadurmuşlu Mahallesi'nde yol kenarlarına kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlara yerleşti.

Suriye'de 200 dönüm tarlasını geride bırakarak Türkiye'ye sığındıklarını belirten 7 çocuk babası Mustafa Abdo (60), bomba ve çatışmalardan etkilendiklerini ve ailesiyle Türkiye'ye kaçtıklarını söyledi.

Suruç ilçesinden Amik Ovası'ndaki tarlalarda çalışmak üzere Hatay'a geldiklerini belirten Abdo, "Geride evimi, hayvanlarımı ve 200 dönüm zeytin tarlamı bıraktım. Şimdi ise günlük 15 liraya buradaki tarlalarda çalışıyorum. Tek isteğimiz, olayların bitmesi ve evimize dönebilmek" dedi.

Eşi Emine Abdo (51) ise çocukları ve torunları ile zor günler geçirdiklerini, Türkiye'den yardım beklediklerini söyledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kobani Işid Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title