Haberler

Güzeloğlu : "Bu Güne Kadar Yapılmış En Güzel Akdenız Oyunlarını Yapacağız"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Başbakanımızın ve Mersin'de Yaşayan Herkesin Sunacağı Katkılarla Bugüne Kadar Yapılmış En Güzel Akdeniz Oyunları'nı Yapacağız.

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Başbakanımızın ve Mersin'de yaşayan herkesin sunacağı katkılarla bugüne kadar yapılmış en güzel Akdeniz Oyunları'nı yapacağız. En başından beri iddiamız budur" dedi. Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları için yapılacak yatırımların Mersin'i 2013 sonrasında da bir spor merkezi haline getireceğini kaydetti.

17'nci Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği hakkını kazanan Mersin, bu hafta içinde gelecek olan Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi Başkanı Amar Addadi ve diğer komite üyelerini ağırlayacak. Addadi ve beraberindekiler Mersinli yetkililere 2013 Akdeniz Oyunları'nı bayrağını teslim edecekler ve resmi sözleşmeyi imzalayacaklar. Komitenin ziyareti öncesinde Mersin Valiliği'nde düzenlenen toplantıda, son gelişmeler ve yapılacak hazırlıklar değerlendirildi. Toplantıya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör, Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın, MEÜ Rektörü Süha Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer de katıldı. Toplantının basına açık bölümünde değerlendirmelerde bulunan Vali Güzeloğlu, "Bugüne kadar yapılmış en güzel, en renkli Akdeniz Oyunları'nı yapacağız. Adaylık sürecinde ve üye ülkelerle görüşmelerimizde başından beri iddiamız budur. Mersin spor tesisleri altyapı bakımında Türkiye'de çok önemli bir yerde. Ancak Akdeniz Oyunları için yapılacak spor yatırımlarının ardından Mersin'in, 2013 sonrasında da, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir spor merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda yerel düzeyde imar ve kaynak çalışmalarında inanç, fikir ve güçbirliği içindeyiz. Sayın Başbakanımızın ve Sayın Bakanımızın vaat ettiği yatırımlarla, onların ve Mersin'de yaşayan her bir vatandaşın katkılarıyla çok güzel bir Akdeniz Oyunları yapacağız, Mersin'i, 25 Akdeniz ülkesine en iyi şekilde tanıtacağız" diye konuştu.

Öngörülen yatırımlar arasında 30 bin kişilik stadyum, 6 bin kişilik Olimpiyat Köyü, olimpik havuz, spor salonları ve tartan pistin yer aldığını kaydeden Vali Güzeloğlu, bu yatırımlarla ilgili planlama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi kurulması için yasa çalışmalarının başladığını kaydeden Güzeloğlu, komitede kendisinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ve Rektör Süha Aydın'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü'nün yer alacağı bilgisini verdi.

Vali Güzeloğlu, 2013 Mersin Akdeniz Oyunları logosunun kentteki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yarı resmi kuruluşlarının binasına asılması, kentin bütün noktalarına logoların yerleştirilmesi ve kurumların ürünlerinin üzerinde logonun yer alması yönünde karar aldıklarını da belirtti. Vali Güzeloğlu, bir gazetecinin, "Ulaştırma Bakanı Yıldırım temeli 3-4 ay içinde atılacak demişti. Çukurova Bölgesel Havalimanı konusunda somut bir gelişme var mı? şeklindeki sorusuna "Sayın Bakan kamuoyu önünde söz verdi bundan daha somut gelişme olur mu? diye yanıt verdi. 7 bin 600 yatak kapasiteli Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi'nin de 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında önemli yer tuttuğunu belirten Güzeloğlu, "Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi bağlantı yolu için ocak ayında ihaleye çıkmıştık. Yine bu yıl içinde doğalgaz ihalesine çıkacağız. 2011 yılı sonunda bölgedeki turizm arazilerini, yolu, telekominikasyonu, doğalgaz alt yapısı tamamlanmış halde yatırımcılara tahsis edeceğiz. Sanıyorum yatırımcılarımızda 2013'e kadar tesislerini yetiştireceklerdir" dedi.

MERSİN EVLİLİĞE HAZIR GELİN GİBİ OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, şehrin caddelerindeki çukur sorununu 2013'e kadar tamamen çözeceklerini belirterek, "Mersin, 2013 Haziran'ın da evliliğe hazır gelin gibi olacak" dedi.

Özcan, Vali Güzeloğlu başkanlığında yapılan Akdeniz Oyunları değerlendirme toplantısında, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın TOKİ'ye devredilerek yıkılması tartışmalarını değerlendirdi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın Mersin için tarihi değeri olduğunu, bu stadı korumanın tarihe saygı anlamına geleceğini de kaydeden Özcan şöyle konuştu:

"Hiç kimse bu stadın yıkılmasını istemiyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak'a da bu talebimizi ilettik. Eğer yeni bir stat yapmak için Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı TOKİ'ye devredersek 20 milyon lira elde etmiş olacağız. Biz diyoruz ki, merkezi hükümet, belediye el ele verseler bu 20 milyonluk kaynağı bulurlar. Böylece tarihi stadın yıkılmasına gerek kalmadan yeni bir stat yapılır. Ama elbette son söz bizde değil. Stadın yeri Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nün. Hep beraber tartışılıp bir karara varılacaktır. Mersin'in onarıma ihtiyaç duyan bir şehirdir. Biz de belediye olarak 2013'e Mersin'i hazırlamak için program hazırladık. Misafirlere pırıl, pırıl bir şehir sunmak istiyoruz. Bunun için kaynak arayışlarına başladık. 2013 Haziran ayına kadar Mersin, her şeyi onarılmış, evliliğe hazır bir gelin gibi olacak"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title