Haberler

Güzelhisar Mahallesi Geleneksel Keşkek Günü

Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı Tarafından Geleneksel Hale Getirilen Keşkek Günlerinin Bu Yıl 3.'sü Düzenledi. Muhtarlık Binası Önünde Mahalle Sakinlerinin Katkılarıyla Kaynatılan 3 Kazan Keşkek ve Pilav Mahalle Sakinlerine İkram Edildi. Üç Yıldır Kutlu Doğum Haftaları İçerisinde Düzenlenen Keşkek Gününün Bundan Sonra Daha Geniş Kapsamlı Yapılacağını Belirten Mahalle Muhtarı Okta...

Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı tarafından geleneksel hale getirilen keşkek günlerinin bu yıl 3.'sü düzenledi. Muhtarlık binası önünde mahalle sakinlerinin katkılarıyla kaynatılan 3 kazan keşkek ve pilav mahalle sakinlerine ikram edildi. Üç yıldır Kutlu Doğum Haftaları içerisinde düzenlenen keşkek gününün bundan sonra daha geniş kapsamlı yapılacağını belirten mahalle muhtarı Oktay Uz, bu tür sosyal aktivitelerin mahalle halkının kaynaşmasında büyük etkisi olduğunu söyledi.

Her geçen gün artan nüfus ve teknolojik gelişmelerle birlikte şehirlerde komşuluk ilişkilerinin kaybolduğunu ve aynı apartmanda yaşamalarına rağmen bir kişinin komşusunu tanımadığını belirten Güzelhisar Mahallesi'nin 15 yıllık muhtarı Oktay Uz, herkesin dini ve milli günlerde birbirini arayıp sormasını istedi.

Yıllardır mübarek üç aylarda aşure pişirip mahalle halkına dağıttıklarını belirten muhtar Oktay Uz, "Üç yıl önce yine Nisan ayı içerisinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile muhtarlığın organizesinde keşkek ve pilav pişirip dağıtmıştık. Bu keşkekli pilav günü de gelenek haline geldi. Keşkek aynı zamanda Ege Bölgesi'nin bir kültürüdür. Amcımız hem mahalle halkının kaynaşmasını hem de genç nesle bu güzel geleneklerin aktarılmasını sağlamak" dedi.

Keşkek gününe katılan Aydın Belediye Başkan vekili Artun Sucuoğlu ve belediye meclis üyeleri kazan başına geçip keşkek dövdüler.

(İK-YK)

30.04.2007 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title