Haberler

Gürcü Öğrenciler Marmaris'te Yarışıyor

Güncelleme:

Gürcistan Sanatçılar Birliği'nin düzenlediği klasik müzik ve resim yarışması Marmaris'in Armutalan beldesinde başladı.

Gürcistan Sanatçılar Birliği'nin düzenlediği klasik müzik ve resim yarışması Marmaris'in Armutalan Beldesi'nde başladı.

Gürcistan Devlet Konservatuarı Klasik Müzik ve Resim Bölümü Öğrencilerinin katıldığı yarışma 4 gün boyunca çeşitli kategorilerde yapılacak. Yaklaşık olarak 200 müzisyen ve ressamın katılacağı yarışmanın açılışına Armutalan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Danışman katıldı.Marmaris Belediyesi pazar yeri ve çok amaçlı salonda yapılan yarışma 4 gün sürecek, yarışmaların sonunda Gürcistan'ın ünlü sanatçılarının vereceği bir konserle dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Başkan Yardımcısı Zeki Danışman yaptığı konuşmada, belediye yönetimi olarak kültür ve sanata her zaman destek olduklarını, buraya gelen 200 den fazla öğrenci, öğretici ve velinin turizme katkı yaptıklarını ve bu organizasyonla yerinde tanıtım yapıldığını söyledi.

Yapılan yarışma hakkında bilgi veren Gürcistan Sanatçılar Birliği Başkanı Profesör Nino Kupataze, "İki yıl önce bölgeye tatile geldik ve burayı çok beğenmiştik. Bunun üzerine Gürcistan Devlet Konservatuvarında eğitim gören müzisyenler ve ressamlar arasında bir yarışma yapmaya karar verdik. Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiş ve çok başarılı olmuştuk. Şu anda 200 müzisyen ve ressam kendi kategorilerinde yarışacaklar. Başarılı olanlara ödülleri verilecek. Yarışma Gürcistan'ın ünlü sanatçılarının vereceği bir konserden sonra erecek. Bizim geçen yıl yapılan yarışmalara ve şu anda yaptığımız yarışmalara Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve Başkan Yardımcısı Zeki Danışman çok destek oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Yardımcısı Şef Ketevan Manelişivili'nin çocuklarla verdiği konserle tamamlanıp, yarışmalara geçildi. Yarışma 27 Eylül 2013 saat 17.00 de yapılacak ödül töreniyle sona erecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

armutalan gürcistan danışman marmaris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title