Haberler

Golbol Bayanlar Avrupa Şampiyonası

Golbol Bayanlar (b) Grubu Avrupa Şampiyonası, Eskişehir'de Başladı

Golbol Bayanlar (B) Grubu Avrupa Şampiyonası, Eskişehir'de başladı. Şampiyonanın açılış maçında Türkiye, Polonya'yı 13-3 yendi.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Porsuk Spor Salonu'ndaki şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, golbolun 1946 yılında Avusturyarlı Hanz Lorenzo ve Alman Sepp Renidle tarafından gözlerini kaybeden askerlerin rehabilitasyonu için icat edildiğini belirterek, söz konusu sporun 1976 yılında Kanada'da gerçekleştirilen görme engelliler olimpiyatlarında tanıtıldığını kaydetti.

Golbolun dünyada görme engelliler tarafından en yaygın katılımı olan spor olduğunu anlatan Kılıçlar, şöyle konuştu:

'Golbol, ülkemizde 2002 yılından bu yana oynanıyor. 2007 yılında da golbol erkek milli takımımız dünya üçüncülüğü elde etti. Şimdi golbol Bayanlar Avrupa Şampiyonası ülkemizde yapılıyor. Görme engelliler ülkemizde hayatın her alanında güzel başarılara imza atıyor. Son yıllarda engelli vatandaşlar eğitim, spor, sanat, istihdam gibi alanlarda imkanlara kavuştu. Engelli vatandaşlarımız önündeki engeller birer birer kaldırılıyor. Kentimizde de 'engelsiz Eskişehir' projesini yürütüyoruz. Engelsiz bir kent olma yolunda ilerliyoruz.'

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu da şampiyonanın 12 Temmuz'a kadar süreceğini ifade ederek, golbolun sadece görme engellilerin oynadığı ve görme engellilere has bir spor olduğunu vurguladı.

Türk milli takımının golbolda küçümsenmeyecek başarılar elde ettiğini anlatan Dedeoğlu, şöyle devam etti:

'2007'deki Dünya Gençler Şampiyonasında 3'üncülük elde ettik, 2008'de de Alanya'da gerçekleştirilen erkekler karşılaşmalarında bir üst gruba yükseldik. Bayanlarda da ilk ikiye girerek 1. Lig'e çıkıp Avrupa'nın en iyileri arasındaki yerimizi almak istiyoruz. Milli takımımız İspanya, Hollanda, Macaristan, Ukrayna ve Polonya arasından çıkarak Avrupa'daki saygın yerine ulaşacaktır.'

Şampiyonanın ilk maçı Türkiye-Polonya arasından yapıldı. Karşılaşma 13-3 Türk Milli Bayan Golbol takımımın galibiyetiyle bitti. Karşılaşmanını ilk yarısı da 7-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

(DA-CY-KAN) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title