Haberler

Gerede 'Üniversite Şehri' Olma Yolunda İlerliyor

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu'na kayıtlar başladı.

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu'na kayıtlar başladı. İlçeye 2 bin 200 yeni öğrencinin daha katılması bekleniyor.

Gerede'de 2012-2013 akademik yılı heyecanı başladı. İlk yerleştirmelerde 597 öğrenci Gerede'yi tercih etti. Sayının ek kontenjanlarla 750'yi bulması bekleniyor. Yine bu yıl ikinci sınıfta ve tekraren eğitim görecek öğrencilerle birlikte Gerede Meslek Yüksekokulu'ndaki toplam öğrenci sayısının 2200 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan ve ülkemizin vakıf destekli ilk devlet üniversitesi olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) yeni öğrenci kayıtları hızla ilerliyor. AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu'na bağlı çeşitli bölümleri kazanan öğrenciler, 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren kayıt işlemlerini yaptırmaya başladılar. Öğrenciler 24 Eylül Pazartesi günü ise ders başı yapacak. Kayıtlar, Cuma gününe dek devam edecek.

Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, GMYO'yu kazanan öğrencilere kayıt ve barınma işlemleri başta olmak üzere her konuda yardımcı oluyor. Bu çerçevede tüm birimlerde "Bana Sor" adı ile danışma masaları kuruldu. "Bana Sor" masalarında görevliler, Gerede Meslek Yüksekokulu'nun yeni üyelerinin kayıt işlemleri, yurt ve barınma olanakları başta olmak üzere her türlü sorusuna cevap veriyor ve tüm işlemlerinde rehberlik ediyor. Öğrencilere ayrıca kayıt işlemleri ve üniversite tanıtım broşürleri dağıtılıyor.

Gerede Meslek Yüksekokulu (GMYO) bu yıl akademik yıla 200 öğrenci kaydı ile "merhaba" dedi. Bir iş gününde yüksekokuldaki aşırı yoğunluk nedeniyle 200 öğrencinin kayıt işlemleri yapılabildi. Bu yıl GMYO'ya 597 öğrenci başvuru yaptı. Bu sayının Ekim ayında gerçekleşecek ek kontenjanlarla birlikte öğrenci sayısının 750'yi bulması bekleniyor. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Eylül Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title