Haberler

Gençler, 4. Haliç Dostluk Kupası İçin Yarıştı

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı.

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen yarış, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başladı ve Rahmi Koç Müzesi önünde son buldu. 4. Haliç Dostluk Kupası Yarışı'nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu.

Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımları bu yıl dördüncü kez dostluk için yarıştı. İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışı bu yıl Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başladı ve Rahmi Koç Müzesi önünde son buldu.

Dünyanın en prestijli sportif faaliyetler arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde yarışçılar dakikada ortalama 34 kürek çekti. Yarışmayı 7 dakika 12 saniyede tamamlayan Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu. Koç Üniversitesi ekibi, iki takım arasında büyük çekişmeye sahne olan yarışı 7 dakika 40 saniyelik performansıyla tamamladı.

Kadir Has Üniversitesi ile dört yıl önce başlattıkları Haliç Dostluk Kupası yarışının artık geleneksel hale geldiğini belirten Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, "2011 yılında bu yarışmayı başlatırken, Haliç'te bir dostluk ve kültür köprüsü oluşturmayı hedeflemiştik. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu yarışla birlikte bu amaca ulaştığımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizin özverili, hevesli ve disiplinli çalışmaları sayesinde bu etkinliğin gelecek yıllarda aynı heyecanla devam edeceğine olan inancımız tam" dedi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, "Türkiye'de iki üniversite arasında gelenek haline gelen ve her yıl düzenlenen ilk ve tek kürek yarışını gerçekleştirmekteyiz. Bizim için bu etkinlik üniversite gençliği ve spor adına barış ve dostluğa yapılan vurgu açısından büyük anlam taşımakta. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen bu yarışta öğrencilerimize bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi Koç Müzesi önüne kadar süren 3 bin metrelik parkurda, Koç Üniversitesi Kürek Takımı'nı Betül Ersoy (dümenci), Caner Çelik, Mertcan Karagül, Mahmut Berhan Demirbilek, Ege Gedikli, Yusuf Yener Karaca, Met Atila Sakaoğulları, Kağan Ataman, Yunus İbrahim Alaylı oluşturdu.

Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise, Funda Çölmekçikoğlu (dümenci), Besim Tolga Şahinoğlu, Mehmet Gökhun Karagöz, Burak Dilsiz, Ozan Demirdelen, Cihat Yasin Sevinç, Süleyman Sercan Türk, Buğra Akyüz, Özgür Borazan dostluk kupası için kürek çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Koç Üniversitesi Haliç Yerel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title