Haberler

Fidan Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Malatya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında düzenlenen Fidan Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

Malatya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında düzenlenen Fidan Yetiştiriciliği Kursu sona erdi.

Kursun sona ermesi nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndü tören düzenlendi. Tören de konuşan İl Müdürü Hamit Aygün, "Sosyal Destek Programı (SODES) istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. İl müdürlüğü olarak bu program kapsamında hazırladığımız Fidan Yetiştiriciliği Kursu projesi daha önce Valiliğimizce

kabul edilmişti. 36 iş günü süren kursumuzu tamamlanmış olup 25 kursiyer proje kapsamında eğitilmiştir" dedi. Kursiyerlere fidan üretim teknikleri, üretim alanının hazırlanması, aşılama ve aşı teknikleri, sebze fidesi üretim teknikleri gibi konularda hem teorik hem de pratik eğitimin verildiği kaydedildi. Törende kursiyerlere sertifikaları verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title