Haberler

Erzincan'da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan’da coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı, Erzincan'da Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerle kutlandı. Gerçekleştirilen törende Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, öğrenci grupları ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman şu görüşlerde bulundu; "Cumhuriyet'in ilanı küllerinden doğan bir milletin diriliş destanının ilk merhalesidir. Cumhuriyet'in ilanıyla halkın iradesi egemen kılınmış, tüm yurttaşların eşitlik ve özgürlük ilkesiyle yaşamaları için kararlı ve cesur adımlar atılmıştır. Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin maküs talihini değiştirerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş dünyada haklı yerini alma kararlılığının yıldönümüdür. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak milletçe sahiplendiğimiz demokratik rejim anlayışında, olmaz denileni başarmanın azim ve kararlılığını, haklı sevincini sizinle paylaşmaktan dolayı mutlu ve bahtiyarım.

Bugün halkın iradesinin hakim olduğu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle yönetilen güçlü Türkiye'nin doğum günüdür. Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'le başlayan kutlu yürüyüşümüzün yıl dönümü. Bu anlamlı günde, Milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşlik şuuruyla korunması ve yaşatılması için elimizden gelenin yapıldığını bilmenizi isterim. Cumhuriyet'in tüm değerlerinin korunması hepimizin sorumluluğundadır. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu kutlu yürüyüşümüz ilelebet devam edecektir. Şehitlerimizin kanıyla boyanmış bayrağımızın gölgesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için şevkle çalışacağız." dedi.

Askeri inzibat ve helikopterlerin yanı sıra öğrenci gruplarının tören geçişinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi. Tören de yürüyüş yapan askeri birliklerin tören sonunda 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye slogan atmaları töreni izlemeye gelen vatandaşlar tarafından alkışlandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan 29 Ekim Ordu Yerel Haberler

title