Haberler

Erbaa'da "Genç Gıda Dedektifleri Projesi"

Erbaa'da "Genç Gıda Dedektifleri Projesi"nin hayata geçirileceği bildirildi.

Erbaa'da "Genç Gıda Dedektifleri Projesi"nin hayata geçirileceği bildirildi.

Erbaa İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürü Murat Gökbulut, yaptığı açıklamada, güvenilir gıda bilinci oluşturmak amacıyla "Genç Gıda Dedektifleri Projesi"ni hayata geçireceklerini söyledi.

Proje kapsamında 200 öğrencinin teorik ve pratik eğitime tabi tutulacağını ifade eden Gökbulut, "Projede en iyi gıda denetçisi, tüketicinin kendisidir parolası ile projeyi başlattık" diye konuştu. İnsan hayatında en önemli şeyin sağlıklı gıdalar olduğunu belirten Gökbulut, şunları kaydetti:

"Biz de bundan yola çıkarak ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini 20'şer kişilik gruplar halinde uzmanlarımız tarafından ilk olarak bilgilendireceğiz. Daha sonra ise gıda denetçilerimizle birlikte işletmelere götürerek orada denetçilerimizle birlikte gıda denetiminde bulunacaklar. Projemiz 1 ay boyunca sürecek. Projedeki amaçlardan birisi de 'Alo 174' gıda hattının aktif bir şekilde kullanılması. İlköğretim okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelikte gıda güvenliğini anlatan ödüllü resim yarışması da düzenleyeceğiz."

- TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Erbaa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title