Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Aydın'da, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 40 engelli askerlik heyecanı yaşadı.

Aydın'da, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 40 engelli askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler, aileleriyle temsili askerlik için 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'na geldi. Bir günlük temsili eğitim için askerlerin yardımıyla elbiselerini giyen engelliler, araçlarla tören alanında yerlerini aldı.

Temsili askerlik kapsamında esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma eğitimi verilen engelliler, tören alanına kurulan stantlarda Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Törende konuşan Jandarma Albay Hakan Genç, "Engelli gençler bu onuru, gururu yaşam boyu hayatlarında hissedecekler ve yaşayacaklardır. Biz, sizlerle olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. Bize güç ve şeref verdiniz, her zaman gönlümüzde olacaksınız" dedi.

Engelliler adına konuşan Muharrem Sak da temsili de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından engelli gençlere terhis belgeleri verildi.

Tören, geçit töreninin ardından sona erdi. - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title