Haberler

Eğitimde Skandala Soruşturma

Kağıt Üzerinde Açık Gözüken Okula Batman'ın Sason İlçesinden Görev Süresi Dolmadan Tayin Edilen, 4 Ay Okula Gitmeden Maaş Aldığı İleri Sürülen ve Yönetmelikleri Alt Üst Ederek Jet Kararlarla Bir Okula Müdür Olarak Atanan M.y. Hakkında Soruşturma Başlatıldığı Bildirildi.

Kağıt üzerinde açık gözüken okula Batman'ın Sason ilçesinden görev süresi dolmadan tayin edilen, 4 ay okula gitmeden maaş aldığı ileri sürülen ve yönetmelikleri alt üst ederek jet kararlarla bir okula müdür olarak atanan M.Y. hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA'nın "Eğitimde skandal, köyü göç ettirdi" başlıklı haberi üzerine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu araştırma başlattı. Samsun Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile görüşen Vali Güzeloğlu, yaşanan skandal üzerine İspirli'den konu ile ilgili rapor istedi.

Konuyla ilgili İHA’ya açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Samsun'un Çarşamba ilçesi Kestanepazarı Dereçatı İlköğretim Okulu'nun üç ayrı tarihte müfettiş tarafından inceletildiğini, birinde 6, diğer ikisinde de 7 öğrenci tespit edildiği için, yönetmelik gereği okulun kapatıldığını belirtirken, "Kapalı okula nasıl öğretmen atandı?" sorusuna, "M.Y. isimli eğitimcimizle ilgili soruşturma başlattık. İhtimal ki önümüzdeki birkaç gün zarfında soruşturma sonuçlanacak. O zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Soruşturma konusu; atama süreciyle ilgili. Nereden nereye gelmiş, ne şekilde hangi noktaya gelmiş, hangi okullarda görev yapmış? Onlarla ilgili müfettişimiz soruşturmayı sürdürüyor" cevabını verdi.

M.Y.'nin atamasında usulsüzlük olup olmadığı sorusuna, "Öyle bir şey söylememiz uygun olmaz" diyen İspirli, belki bakanlık müfettişi bile istemek durumunda kalacaklarını ifade etti. İspirli, "Bu tür olaylar Milli Eğitim de sık yaşanır mı?" şeklindeki soruyu, "Yaşanmaz. Biz bu tür şeylere asla fırsat vermeyiz. İnisiyatifimizde böyle bir şey olmaz" diyerek cevaplarken, "Ben devri sabık oluşturmak istemiyorum ama bu tayin ve terfi 2003-2004 yıllarında yaşanan bir olay. Olayı inceletiyorum" şeklinde konuştu.

(AG-SA)

13.04.2007 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title