Haberler

Edremit İtfaiyesi Kurtarma Eğitimi Alıyor

Balıkesir'in Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İstanbul'dan gelen uzman eğitimciler tarafından eğitiliyor.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İstanbul'dan gelen uzman eğitimciler tarafından eğitiliyor. Yapılan son eğitimde ise, itfaiyecilere araçtan yaralı kurtarma eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Edremit İtfaiye Müdürlüğü, her yıl periyodik yaptığı Hizmet İçi Eğitim Programlarına bu yıl da başladı. Su altı arama kurtarma eğitimlerinden, termal kameralı tespit eğitimlerine kadar farklı alanlarda eğitim gören Edremit İtfaiye Müdürlüğü personeli, bugünkü eğitimlerinde ise, araçtan yaralı kurtarma eğitimi gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'ndan gelen uzman eğitimciler tarafından verilen eğitim uygulamalı olarak gerçekleştirildi. İtfaiye Müdürlüğü bahçesine getirilen hurda minibüste güvenli cam kırma, kazalı aracı kaldırma yöntemleri, araçta sıkışan yaralıyı çıkartma yöntemleri, araç kırım yöntemleri gibi eğitimler uygulamalı olarak gösterildi.

Uzman eğiticiler, minibüsün kapısını, Edremit İtfaiye Müdürlüğü'nün Acil Kurtarma Servisi envanterinde bulunan teknolojik donanımlı aletlerle güvenli bir şekilde kesti. Daha sonra itfaiye personeli de aynı işlemi araç üzerinde gerçekleştirdi.

Hizmet içi eğitimlerin hayat kurtardığını vurgulayan Edremit İtfaiye Teşkilatı Müdürü Şaban Özbaş, "Edremit İtfaiyesi, sadece yangınlara değil bir çok farklı olaya da müdahale edip hayat kurtarıyor. Acil Kurtarma Servisimiz, arama kurtarma ekibimiz, su altı arama kurtarma ekibimiz teşkilatımız bünyesinde hizmet gösterip, her türlü olaya müdahale edebilecek teknik donanım ve teçhizata sahiptir. Hizmet içi eğitimlerimiz, personelimizin olaylara daha bilinçli ve pratik yöntemlerle müdahale etmeleri bakımından hayati önem taşımaktadır. Bu bakımdan biz eğitimlerin hayat kurtardığı inancıyla hizmet içi eğitimlerimizi ciddiye almaktayız. İtfaiye teşkilatımız, periyodik olarak aldıkları eğitimler sayesinde bölgemizdeki bir çok itfaiye teşkilatı personeline eğitim verir düzeye erişmiştir. Uygulamalı hizmet içi eğitim çalışmalarımızın devamında kuyudan insan kurtarma eğitimi ile devam edecektir. Tatbikatlar ve eğitimlerimizde bize yol gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'na ve uzman eğitimcilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

(SŞ)

26.06.2012 16: 10: 13

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Edremit Belediyesi Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title