Haberler

Eczacı Nesrin Ulema AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Eczacı Nesrin Ulema, 1971 Yılında Çankırı'da Doğdu. Esnaf Baba ve Ev Hanımı Annenin Çocuğu Olan Ulema 1984 Yılında Çocuklarının Öğrenimi Sebebiyle İzmir'e Yerleşti. Orta ve Lise Öğrenimini Bornova'da Tamamlayan Ulema, 1989 Yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakülte'sini Kazandı. Ulema, 1993 Yılında Üniversiteyi Derece ile Bitirdi.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Eczacı Nesrin Ulema, 1971 yılında Çankırı'da doğdu. Esnaf baba ve ev hanımı annenin çocuğu olan Ulema 1984 yılında çocuklarının öğrenimi sebebiyle İzmir'e yerleşti. Orta ve lise öğrenimini Bornova'da tamamlayan Ulema, 1989 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakülte'sini kazandı. Ulema, 1993 yılında üniversiteyi derece ile bitirdi.

Daha önce hiçbir partiye üye kaydı yaptırmadığını belirten Ulema, Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerinin çalışmalarını görmesiyle birlikte, partiye faydalı olmak adına, 2003 yılında AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı'na üye kaydını yaptırdığını ifade etti.

2004 yerel seçimlerine kadar ilçe kadın kolları ve seçim işleri başkanlığında çalışan Ulema, yerel seçimlerde AK Parti'den Bornova Belediye Meclis üyeliğine 17nci sırada aday gösterildi. Yerel seçimlerde partiden 15 meclis üyesi çıkması üzerine çalışmalarına ilçe teşkilatında devam etti.

AK Parti İlçe Başkanlığınca, il kadın kolları başkanlığı yönetiminin teklif edilmesi sonucunda, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığının 1. Olağan Kongresi'nde İl Başkanı Gülsüm Satoğlu'nun listesinden kongreyi kazanarak yönetime girdi. İki yıl süre ile bu görevde hizmetlerini yürüten Ulema, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın 2. Olağan Kongresi'nde, İl Başkanı Ali Aşlık'ın listesinden kongreyi kazanarak il yönetimine girdi.

08 Mayıs 2007 tarihinde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için, Ali Aşlık da görüşlerini alarak il yönetimdeki görevinden istifa eden Nesrin Ulema, aday adaylığı dilekçesini AK Parti İl Başkanlığı'na teslim etti.

Ulaema milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili şunları söyledi: "Partim teveccüh gösterir ise mecliste, aksi halde te?kilatlarımızda şimdiye kadar olduğu gibi partime hizmet etmeye devam edeceğim. Milletvekili aday adayı arkadaşlarımla ve teşkilatlarımızla birlikte bu seçimlerde partimin daha fazla oy alması için çalışacağız. Biz partimize yapılan bu haksızlıkların cevabını sandıkta verebilmemiz için tüm aday arkadaşlarımız ve teşkilatlarımızla çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Ancak Bornovamızdan da bir milletvekili çıkmasını gönülden arzu ediyoruz. Önemli olan kimin vekil olacağı değil, Bornova'dan bir arkadaşımızı milletimizin meclisine gönderebilmemizdir. Ben inanıyorum ki tüm aday adayı arkadaşlarım kendilerinden önce partimiz için çalışmaktalar, her biri önemli ve partimize hizmet etmiş şahsiyetlerdir. Bornovamız ve partimiz için hayırlısı kim ise o vekil olsun diyorum"

(EY-YK)

22.05.2007 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title