Haberler

Düzce'de Yerel Yönetimler

Düzce Belediye Meclisi, "Geçici Su Abonesi" Tüketim Bedellerinde İndirim Kararı Aldı. İskan Öncesi Su Aboneliğinde, Tüketilen Suyun Metreküpünde Yüzde 35 İndirim Yapıldı. Buna Göre, 2007 Yılı İçin Belirlenen 3,30 Tl'lik Ücret, 2,15 Tl Olarak Belirlendi.

Düzce Belediye Meclisi, "Geçici Su Abonesi" tüketim bedellerinde indirim kararı aldı. İskan öncesi su aboneliğinde, tüketilen suyun metreküpünde yüzde 35 indirim yapıldı. Buna göre, 2007 yılı için belirlenen 3,30 TL'lik ücret, 2,15 TL olarak belirlendi.

Düzce Belediye Meclisi, Şubat dönemi toplantılarının ikinci oturumunda 2007 yılı su satış tarifesinde yeni bir düzenleme yaptı. Özellikle mücavir alanlardaki meskenlerden gelen yoğun talep üzerine Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu bir çalışma yaptı. Bütçe Komisyonu kaçak su kullanımının önüne geçmek, meskenlerin iskanlı hale dönüşmesini hızlandırmak amacıyla geçici su aboneliklerinde suyun tüketim ücretlerinde indirime gidilmesine ilişkin rapor hazırladı. Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor, Düzce Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci oturumunda gündeme alındı. Yapılan görüşmeler sonucunda, Bütçe Komisyonunun raporu Mecliste oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, daha önce 3,30 YTL olan suyun beher metreküp kullanım bedeli 2,15 YTL'ye indirildi. Yine aynı kararla, geçici su aboneliğinde tüketilen suyun 30 metreküpü geçen kısmı da 3,96 YTL'den 2,42 YTL'ye indirildi. Yeni tarifelerin Düzce Belediyesi'nin 2007 yılı su satış tarifesinde işlem görmesi kararlaştırıldı. Yılbaşından itibaren uygulamaya geçen yeni tarifede belediye sınırları içinde su aboneleri tarafından tüketilen beher metreküp su için 1,38 YTL fiyat uygulanıyor. Mücavir alanlardaki su bedeli ise 2,15 YTL'den işlem görüyor. Fabrika, imalathane ve ticarethanelerde ise su bedeli 3,30 YTL'den tarifede yer aldı.

(AY-AK)

13.02.2007 13:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title