Haberler

Dünya Gözünü Türkiye'ye Çevirdi

Güncelleme:

Çerkezköy'de düzenlenen 'Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Değerlendirmeler, Trendler ve 2013 Beklentileri' konferansı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ' Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Değerlendirmeler, Trendler ve 2013 Beklentileri' konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası

Konferans Salonu'nda ' Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Değerlendirmeler, Trendler ve 2013 Beklentileri' konulu konferans

düzenlendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler

Enstitüsü Müdürü ve aynı zamanda Bloomberg HT Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in konuşmacılığını yaptığı konferansa, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, HEMA Genel Müdürü Tunç Doğan, ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, AK Parti Kadın Kolları Üyeleri, ÇESİAD İş Kadınları Komisyonu Başkanı Ayşe Doğan,

Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, ÇESİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferans öncesinde davetlilere yönelik kokteyl düzenlendi. Düzenlenen kokteylin ardından davetliler konferans salonuna geçerken saat 19.00'da konferans başladı. Programın açılış konuşmasını ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş gerçekleştirdi. Yönetim kuruluyla birlikte vazifelerinin ilk yılını doldurduklarını ifade eden

Asbaş, "Bu süre zarfında üyelerimizle güzel çalışmalara imza attık. Bağlı bulunduğumuz TUSCON'dan da aldığımız güçle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Avrupa yakın tarihinin en büyük ekonomik kriziyle boğuşuyor. Paralelinde siyasi çalkantılar ve sosyal kırılmalara tanık oluyoruz" dedi.

Avrupa'daki bazı psikiyatri uzmanlarının insanların tüketmeden de mutlu olabileceklerini söylediklerini kaydeden Hakan Asbaş, "Tüketim üzerinde dikta edilen bir mutluluğun diktatörlüğü vardı ve o çöktü. Şimdi uyanış dönemindeyiz ve yeni durum yapıyorlar. Bu akşam burada evine ekmek götüren herkesi ilgilendiren bir mevzu için toplandık. Günümüzde ekonomi milletlerin dünya arenasında boy gösterirken kullandıkları en büyük argümanlardan bir tanesidir. Bu argümanın nasıl kullanılması gerektiğini en iyi bilenlerden biri olan Prof.Dr. Kerem Alkin bizleri kırmayarak Çerkezköy'e geldiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Türkiye ve dünya ekonomileri hakkında değerlendirmelerde bulunup 2013 de bizleri nelerin beklediğini ifade edecek" şeklinde konuştu.

Asbaş'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Kerem Alkin, dünya ekonomisi içerisinde farklı durumların yaşandığını bir dönemden geçtiğini belirterek, 'Dünyada yaşanılan küresel krizin daha önceki yaşanılan küresel krizlerden farklı yönleri var. Daha önce küresel krizler patlak verirken, bu krizlere sebep olanlar piyasadan çekilmeye çalışılırdı. Ancak, şu an ki küresel krizde buna sebep olan uluslar arası kurumlar ve süreç kilitlenmiş durumda. Dolayısıyla batılı ülkelerde sisteme duyulan güven çok büyük bir sarsıntı geçiriyor." Diye konuştu.

Alkin, krizin dünya ekonomisinde son 4 yılda 3 trilyon dolar gibi bir kayıba neden olduğunu ifade ederek "Krizle birlikte sadece dünya taşıt üretiminde yüzde 16'lık bir daralma ile 12 milyon daha az araç üretimi meydana geldi. Bundan dolayı dünyanın önde gelen araç firmaları birçok yerdeki fabrikalarını kapattı. Bunun akabinde krizin başladığı günden bu yana 26 milyon kişi işsiz kaldı. 8.7 milyon kişi ABD'de, 3.5 milyon kişi ise AB'de işsiz kaldı. Yunanistan ve İspanya'da genç nüfusun işsizlik oranı yüzde 50'lere ulaştı. Bu normal rakamlar değil." İfadelerini kullandı.

ABD halkı dünya üretiminin yüzde 25'ini tükettiğini ifade eden Alkin şöyle devam etti: "Bu enteresan bir durumdu. Çünkü, dünya genelinde az sayıda

nüfusa rağmen ABD üretimin büyük bir kısmını tüketiyordu. Bu dengesizliğin negatif bir sonucunun olduğu belliydi. Kriz ilk patlak verdiğinden bu yana ABD halkının servetinde 11 trilyon dolarlık bir değer kaybı oldu. 11 milyon ev ise kredi değerinin altına düşürüldü. 1 milyon dolarlık ev için kredi alınırken evin şu anki değeri 495 bin dolara düştü." Şeklinde konuştu.

Alkin 'Dünya'nın gelişmiş ekonomilerine duyulan güven ve itibar azaldıkça gözlerin Türkiye'ye döndüğünü belirterek "Her yerde ekonomi can çekişirken Türkiye ekonomisi ayakta kalınca uluslar arası sermaye gözünü buraya dikti. Bundan dolayı ülke olarak dikkat çekmemek için kamufle olmuş durumdayız." Diye konuştu.

2013 yılı ekonomik politikaları üzerinde de konuşan Prof. Dr. Emre Alkin, faizlerde düşme yaşanabileceğini aktararak, "Ancak, ekonomi her şeye rağmen iyiye gidecek. AK Parti hükümeti iktidarın ilk dönemlerinde ekonomi politikalarında başarılı değildi. Fakat politikalarını zamanla iyileştirdi. Hükümete eğer 10 üzerinden not verecek olsam 7.5 veririm. Bunun nedeni ekonomi iyiye gitmesine rağmen yüzde 9'larda seyreden işsiz genç nüfustur." Program Alkin'in kendisine yöneltilen soruları cevaplaması ile sona erdi.

28.12.2012 09: 16: 23

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerem Alkin Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title