Haberler

Denizli: Denizli'de Engelli Öğrenciler İçin Okul Açıldı

Denizli'de Engelliler için hayvanat bahçesi ve terapi alanı bulunan okulun açılışı yapıldı.

Denizli'de Engelliler için hayvanat bahçesi ve terapi alanı bulunan okulun açılışı yapıldı.

1200 Evler Semti'nde yapımı tamamlanan Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Hayvanat Bahçesi ve Terapi Alanı açılış töreni bugün yapıldı. Denizli Valisi Gazi Şimşek Zihinsel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Üredi, davetliler, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende, zihinsel engelli öğrenciler bir yandan karne bir yandan da okul açılışının sevincini yaşadı. Törende ilk konuşmayı yapan Zihinsel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Üredi, 25 yıldan beri engelliler ile birlikte çalıştığını belirterek, "Hep böyle bir okulun hayalini kurmuştuk. Bu gibi okullar dünyanın birçok yerinde var ama biz de yoktu. Dilek Sabancı'ya Denizli'de böyle bir okulun bulunduğunu söylediğimde buraya gelememekten dolayı çok üzüldü. Ama buranın açılmasına çok sevindi. Türkiye'ye bu güzelliği yaşatan Vali Gazi Şimşek'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Vali Gazi Şimşek ise kendisini böyle bir proje getirildiğinde tereddüt etmeden imzaladığını belirtti. Türkiye'de bazı eksikliklerin bulunmasının yanında engelli eğitiminde önemli yol kat edildiğini belirten Vali Şimşek, "Engelli eğitiminde, insanlar ve hayvanlar arasında var olan diyalog araştırması yaptık. Özellikle engelli insanların eğitilmesi ve hayata hazırlanması konusunda ilmi araştırmalar da yaptık. Bu araştırmalar neticesinde engelli vatandaşlara böyle bir okulda hayvan terapisi yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Vali Şimşek, "Türkiye'de hala bizim çabalarımıza rağmen bazı aileler, çocuklarının ve yakınlarının engelli olduklarını saklamakta ve gizlemektedir. Saklamakla nereye kadar gidilir bilmiyorum. Oysa üretebilen ve düşünebilen herkesin hayatta yapabileceği bir iş olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şimşek, engelli öğrencilerin karnelerini dağıttı. Karne dağıtımının ardından Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Hayvanat Bahçesi ve Terapi Alanı'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri hayvanat bahçesini gezerken, öğrenciler de hayvanlarla ilgilendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title